Translate

четвъртък, 9 януари 2020 г.

Проф. Халил Алъш гостува в София с безплатни консултации


На 11/01/2020г. /събота/ и 12/01/2020г. /неделя/ на адрес - ул. „Цар Самуил“ 1, партер номер 4 оОфис на болници „MEDICALPARK“ за България.
Записване на индивидуален час за консултация тел. 0888688805. Пациентите ще получат възможност за безплатна консултация на база предоставени медицински документации и изследвания с прочутия хирург. Консултациите са за пациенти с болестно затлъстяване /бариатрична хирургия/, метаболитна хирургия /диабет тип 2/, коремна хирургия /дебело черво, тънки черва, стомах и онкологични заболявания в коремните органи/.
Проф. Халил Алъш е ръководител  отделение хирургия към университетската болница „MEDICALPARK“FLORYA - Истанбул/Турция и е сред водещите специалисти по диабетна хирургия в света. Метаболитна и  бариатрична хирургия. Методът е свързан с драстична загуба на тегло, което води до излекуване на диабет тип 2.
Хабилитиран е през 2016г. като професор, участвал е в множество операции за бъбречни трансплантации. След като получава сертификата за специализация, работи и се обучава в чужбина - ендоскопия, бариатрична хирургия, лапароскопия и роботизирана хирургия. От 2003 г. се занимава основно с всички видове лапароскопска хирургия /особено хирургия на бариатрична и стомашно-чревна система/, диагностично - терапевтични ендоскопски интервенции /гастроскопия, колоноскопия, ERCP, ендоскопска УСГ/.
Един от основните рискови фактори за развитие на захарен диабет тип 2 е наднорменото тегло, именно тук се включва и метаболитната хирургия която е подходяща за пациенти на възраст от 18 до 70 години, лекували диабет тип 2 , които не могат да постигнат добър-контрол на кръвната захар или пациенти с инсулинова резистентност и влошено качество за живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар