Translate

понеделник, 13 март 2023 г.

Златна селекция от незабравими ленти тази седмица по KINO NOVA

 

Киноманите ще могат да се насладят на шест вечни класики всяка вечер от 21:00 ч.
 
 
В седмицата след раздаването на престижните награди „Оскар“ зрителите на
KINO NOVA ще могат да се насладят на 6 незабравими ленти, които въпреки стойностните си сценарии, иновативност, прекрасна актьорска игра или заснемане, не са получили награда от Академията за филмово изкуство. Старт на филмовия маратон в понеделник от 21:00 ч. ще даде 95-ата церемония по връчването на най-престижните кино отличия, която ще могат да видят на запис след директното излъчване по KINO NOVA вчера. Специалното студио на NOVA – „Треска за Оскари – Една легенда на 95“, предхождащо бляскавото събитие, постигна отлични резултати в ефира на медията. Според пийпълметричните данни на ГАРБ Аудиенс Межърмент България над 276 000 зрители са проследили студиото, което предложи ексклузивни срещи с фаворитите за тазгодишните отличия и коментари от най-популярните личности в България.
Във вторник /14 март/ Дензъл Уошингтън ще се превърне в „Мъж под прицел“. Във филма Джон Крийзи е наемник и бивш агент от американското разузнаване, видял твърде много насилие и корупция в света. Крийзи е нает за бодигард на 10-годишното момиче Лупита /Дакота Фанинг/, чието богато семейство живее в Мексико Сити, където отвличанията са ежедневие. Докато наглежда Пита, Крийзи се привързва към момиченцето, но всичко се променя, когато детето е отвлечено от въоръжени мъже.
Любовта ще бъде изпитаните за героите на Хю Грант и Джулия Робъртс в романтичната лента „Нотинг Хил“ в сряда. Мечтата на всеки мъж се сбъдва за Уилям Такър, когато красивата и прочута филмова звезда Анна Скот влиза в книжарницата му. Скоро двамата се опознават, но връзката с най-желаната жена на планетата няма да бъде никак лесна – независимо дали в обкръжението на най-добрите приятели или пред жадната за сензации преса.
Арнолд Шварценегер ще опита да погуби човечеството в култовия фантастичен екшън „Терминатор” в четвъртък /16 март/. През 2029г. гигантски суперкомпютри властват над планетата, решени да заличат човешкия вид. За да унищожат бъдещето, променяйки миналото, те изпращат назад във времето свиреп киборг – Терминатор /Арнолд Шварценегер/ Мисията на безпощадна машина е да убие Сара Конър – жената, чийто нероден син ще се превърне в единствената надежда за оцеляване на човечеството.
В петък /17 март/ „Имало едно време в Америка“ ще разкаже историята на група
младежи от европейското гето, които се издигат в подземния свят в Ню Йорк. Действието се развива в три периода на 20-и век – от детството им през живота по време на Сухия режим в САЩ до срещата им 35 години по-късно.
Във филма главните герои се борят за мечтите си на фона на много трудни избори, коварно предателство и подли лъжи.
Ал Пачино и Робърт Де Ниро ще се изправят един срещу друг в класиката „Жега“ в събота /18 март/. Винсент Хана е един от най-добрите полицаи, ръководител на отдел "Убийства". След дързък банков обир, той попада на следите на елитна престъпна група, занимаваща се с обири, в които залогът е огромен. Ръководител на тази група е Нийл Маколи. Вплитайки съдбите на двамата герои, последният удар на престъпниците ще бъде решаващ за съдбата им.
За финал в неделя /19 март/ трилърът „Анаконда“ ще превърне експедиция на група любопитни към непознатото документалисти в истински кошмар. Под ръководството на антрополога Стивън Кейл /Ерик Столц/, екипът тръгва по следите на непознатото племе Ширишама. По пътя си те взимат в екипа и самотник, живеещ в от години в джунглата. Пол Сароун /Джон Войт/ ще ги принуди да станат част от маниакалния му стремеж да открие смъртоносна анаконда, превърнала се в легенда.
Не пропускайте звездни филмови ленти всяка вечер от 21:00 ч. само по KINO NOVA. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар