Translate

сряда, 11 май 2022 г.

Един месец до концерта на Ник Мейсън и бандата му в София

 

 

Групата Nick Mason’s Saucerful of Secrets, ръководена от легендарния барабанист на Pink Floyd - Ник Мейсън, стартира най-мащабното си турне до момента. “Echoes” започна в Дъблин, Ирландия в средата на април с майсторски двучасов концерт, а в момента бандата може да бъде видяна в редица градове в Обединеното кралство. След броени дни турнето ще продължи към Европа, където се очаква да бъдат изнесени 39 концерта. Българската публика също ще има удоволствието да види формацията, създадена през 2018г., в пълния ѝ състав и то само след месец. Заедно с рок легендата Ник Мейсън на 8 юни на сцената в Зала 1 на НДК ще се качат китаристите Гари Кемп и Лий Харис, басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен на клавишните.

Когато през 1965г. Pink Floyd започват да свирят своя уникален рок с нотки на фолк и кънтри музика, Ник Мейсън е барабанистът на групата. Други членове идват и си отиват, но Мейсън е там до последния им концерт през 1994г. Това го превръща в единствения музикант, активен през всички фази и албуми на Pink Floyd. Той е запален колекционер на спортни автомобили, но така и не успява да остави палките и създава групата Nick Mason's Saucerful of Secrets, с която изпълнява музика от ранните години на Pink Floyd до албума „Obscured By Clouds” от 1972г. Обновеният репертоар, създаден специално за турнето „Echoes” включва и песни, които ще бъдат изсвирени пред публика за пръв път, давайки уникална възможност на феновете да се докоснат до прочутото и значимо ранно творчество на емблематичната група.

След Европа Nick Mason’s Saucerful of Secrets продължава турнето „Echoes” с над 30 дати в Северна Америка.

Билетите за концерта на Nick Mason’s Saucerful of Secrets са в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на

Eventim.bg на цена от 45 до 100 лв. Събитието започва в 20:00 ч.

Всички закупени до момента билети важат без нужда от презаверяване за актуалната дата. Организатор на събитието е NUCOAST CONCERTS.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар