Translate

сряда, 9 март 2022 г.

Какви умения развиват олимпиадите в подрастващите в „Знание.БГ“ по БНТ 2

 

 

Този четвъртък /10 март/ от 11:00 ч. по БНТ 2 предаването „Знание. БГ“, е посветено на темата за  подготовката, която получават учениците, за да се явят на състезания по чужд език. Какви са мотивите на подрастващите да премерят знанията си, какви умения развиват на олимпиадите и защо е важно да се участва в тях?

Тази година за пръв път в Пето средно училище „Георги Измирлиев“ в Благоевград се е провело „Spelling bee” състезание за малките ученици от начален етап. В репортаж на „Знание.БГ“, зрителите, ще видят какви са очакванията на участниците в състезанието. Деца от центъра по ментална аритметика в Гоце Делчев са били част от българския отбор, който участва в международната олимпиада, провела се в Дубай. Атанас Гемеджиев и Костадин Сораджиев, които са се завърнали с медали, разказват за магията на менталната аритметика. В рубриката „Малките мислители“ децата търсят отговори на въпроса с какво състезанията помагат за развитието на подрастващите?

Темата в студиото на „Знание.БГ“ коментират преподавателите по английски език Малинка Сливкова и Морган Роу, както и част от отбора по английска реч и дебати на Езиковата гимназия в Благоевград.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар