Translate

неделя, 2 февруари 2020 г.

Златна селекция и три поредни премиери в последната седмица на „Треска за Оскари“


 Гледайте отличени филми всяка вечер от 21.00 ч. по KINO NOVA

Последната седмица на емблематичната филмовата кампания „Треска за Оскари“ ще поднесе незабравимо екранно изживяване на киноманите със златна селекция от 3 до 9 февруари, всяка вечер, от 21.00 ч. Сред изненадите на KINO NOVA е и поредица от три отличени премиери, с впечатляващите истории за неописуем страх, истинска саможертва и космически приключения.
В първата вечер на петата златна седмица легендарният режисьор Франсис Форд Копола представя сагата за фамилията Корлеоне с Марлон Брандо в ролята на Кръстника – Дон Вито. Копола рисува смразяващата картина на възхода на една сицилианска фамилия, на загубата на властта и влиянието ѝ в Америка, както и предаването им от баща на син. Заснет по романа-бестселър на Марио Пузо, този брилянтен филм получава 3 награди “Оскар”, включително за Най-добър филм и Най-добър актьор за Марлон Брандо.
В продължението на сагата за сицилианската фамилия Корлеоне, което ще се излъчи във вторник от 21.00 ч., Копола ще разкаже две истории: тази за ранните години на Дон Вито, пресъздаден великолепно от Робърт Де Ниро, и за издигането на сина му Майкъл /Ал Пачино/ като новия Дон. Лентата е номинирана за 11 награди „Оскар“, от които получава 6, включително за Най-добър филм, Най-добър режисьор и Най-добър актьор в поддържаща роля /Робърт Де Ниро/.
Последният филм от трилогията отново е с участието на Ал Пачино в ролята на Майкъл Корлеоне. Той ще има само две цели – да узакони семейния бизнес и да си намери заместник. Единственият подходящ кандидат е Винсънт /Анди Гарсия/, но бурният му нрав застрашава да въвлече фамилията още по-дълбоко в престъпния свят. В заключителния филм на Франсис Форд Копола участват още Кийтън, Талия Шайър, Илай Уолак, София Копола и Джо Мантеня. Основавайки се на влиянието върху живота на вечни фактори като власт, традиция, отмъщение и любов, “Кръстникът III” получава 7 номинации “Оскар”.
В четвъртък от 21.00 ч. героят на Кевин Спейси ще провокира киноманите с предизвикалата множество дискусии драма – „Американски прелести“. Спечелилият 5 награди „Оскар“ филм разказва за Лестър Бърнам, който, подтикван от забранени страсти, решава да внесе известни промени в живота си. Колкото повече се освобождава, толкова по-щастлив е той, а това е още по-влудяващо за близките му. Но Лестър скоро научава, че за абсолютната свобода се плаща висока цена…
Следва първата от трите поредни звездни премиери. В хорър-трилъра „Нито звук“ в петък  четиричленно семейство трябва да направи всичко по силите си, за да се защити в свят, населяван от зловещи създания, чиито инстинкт за ловуване се активира щом засекат звук. Принудени да не издават никакъв шум, те намират убежище в изоставена хижа, с което обаче опасността не стихва. Напрегната лента е режисирана от Джон Красински, който влиза и в главната роля заедно със съпругата си – актрисата Емили Блънт.
Военната драма „13 часа: Тайните войници на Бенгази“ също ще направи своя дебют в златния месец по KINO NOVA. В събота от 21.00 ч. в неофициална база на ЦРУ в Бенгази група от бивши военни изпълнители се грижат за сигурността. След падането на Кадафи силите се променят и общият климат става непостоянен - военните оръжия са вече свободно достъпни. В нощта на 11 септември 2012 г. убежището на посланика на САЩ е атакувано от орди от тежко въоръжени местни жители. Единствените сили, които желаят и могат да я защитят, са шестима смели мъже.
В неделя финал на „Треска за Оскари“ ще сложи премиерата на 13-ият филм от вселената на Стар Трек – „Стар Трек: Отвъд“. Лентата с начален час 20.00 ч. ще пренесе зрителите на космическия кораб „Ентърпрайз“, който е нападнат от неудържима вълна свирепи извънземни. С екипаж, заседнал на непозната планета и без видими средства за спасяване, те трябва да се борят с безпощаден враг и неконтрилируемата му омраза към Федерацията. Звездните имена в тази епична космическа сага са Крис Пайн, Закари Куинто, Зоуи Салдана и Идрис Елба.
------------------
Ценителите на седмото изкуство могат да участват в специална онлайн игра на kino.nova.bg/Oscars и да получат възможността да станат част от най-бляскавото киносъбитие в света – наградите „Оскар“. Победителят от тях ще има възможността да се присъедини към публиката близо до Червения килим на следващата церемония през февруари 2021 г. заедно със свой близък.
Кампанията „Треска за Оскари“ ще предложи на киноманите възможността да проследят тричасово специално студио с директни включвания от Червения килим на 9-ти февруари по NOVA. А на 10-ти февруари в ефира на KINO NOVA от 03.00 ч. ще могат да се насладят на живо на церемонията по връчването на 92-те награди „Оскар“ на Филмовата академия на САЩ. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на церемонията и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 21.00 ч., само в ефира на KINO NOVA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар