Translate

петък, 25 март 2022 г.

„120 минути голям смях с Никола Анастасов“ по БНТ 1

Документалният филм в две части разказва за любимите роли на българския театрален и киноактьор в две поредни съботи, 26 март и 4 април, от 19:00 ч.

 

 

В събота /26 март/, от 19:00 ч., БНТ 1 ще излъчи първа част от филма „120 минути голям смях с Никола Анастасов“, посветен на легендарния български актьор.

В документалния филм Никола Анастасов разказва за смеха и тъгата на актьора. Той е в първия випуск на Театралния факултет с декан, който ги учи на "нов театър", с друг подход и облик, но той му признава, че не става за комик. Следващият директор - Желчо Мандаджиев, ръководещ едновременно сцените на "Трудов фронт" /дн. "Театър зад канала"/ и Сатиричния театър, му дава роля на влюбено момче, с която Анастасов впечатлява и печели Наградата на Прегледа на театралните дейци. От този ден вестниците започват да пишат за него.

 „120 минути голям сях с Никола Анастасов“ проследява живота и кариерата на вечно усмихнатия актьор чрез кадри и фрагменти с негово участие в скечове, програми, спектакли и и сериали - "Сите сме софиянци", "Ханчето", "Кандидати на славата", "Ние, духовата музика", "Бабата пристигна",

"Първомайски спектър" и други.

Режисьор на филма е Петър Бакалов, сценаристи са Атанас Свиленов и Пенчо Ковачев, а оператор е Димитър Константинов.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар