Translate

сряда, 20 юли 2022 г.

Екипът на L’Oréal България помогна за реновирането на център за настаняване на бежанци от Украйна

Доброволци от компанията посветиха своя ежегоден ден за добротворчество Citizen Day, на помагане на над 70 майки и деца от Украйна

 

 

Центърът за настаняване на бежанци от Украйна „Прегръдки от България“ в град Перник бе обновен и освежен от доброволци от L'Oréal България. В рамките на един работен ден – 14 юли, служителите от козметичната компания успяха да облагородят двора и външното пространство около центъра, създавайки по-добри условия за временно настаняване. Чрез активно ангажиране с дейности като основно пребоядисване на оградата на центъра, озеленяване на двора и освежаване на външни части от центъра, доброволците изразиха подкрепата си за благородната кауза за предоставянето на временно убежище за нуждаещите се.

Обновяването на центъра за настаняване е част от ежегодната доброволческа инициатива на L’Oréal, наречена Citizen Day /Денят на гражданите/. Citizen Day е специален ден от годината, през който служителите на L’Oréal се отдават на доброволческа дейност с цел подпомагане на социално значима кауза. В тазгодишното издание на „Денят на гражданите“ екипът на L’Oréal имаше шанса да се запознае с истории от първо лице на жители на Украйна и да им помогне да се почувстват „добре дошли“. Децата от центъра „Прегръдки от България“, от своя страна имаха възможността активно да участват в украсяването на техния дом, като обрисуваха вътрешната част на оградата на центъра.

„Прегръдки от България“ е център за настаняване на бежанци от Украйна, разположен в град Перник, който по настоящем е дом на повече от 70 майки и деца, потърсили нов дом в България. Центърът е създаден със съдействието на Гората.бг – НПО, което се бори срещу обезлесяването на българските гори.

„Изключително съм щастлива, че се запознах с толкова много енергични, позитивни и отдадени на правеното на добро хора, тези от екипа на L’Oréal. За нас инициативата Citizen Day на L’Oréal се превърна в празник и сме дълбоко благодарни за цялата оказана помощ и най-вече за прекрасните спомени, които създадохме заедно в този ден. Сега центърът „Прегръдки от България“ изглежда по-гостоприемен и се усеща повече като дом за мен и всички десетки украински майки и деца, намерили подслон и подкрепа тук в сегашните трудни времена“, - сподели Елена Димитрова, управител на център за настаняване „Прегръдки от България“.

L'Oréal празнува за 13-и път Citizen Day

Въведен през 2010г., този ежегоден ден, посветен на доброволчество, е дал възможност на служители от

близо 65 държави да посветят над един милион работни часове на доброволчество в партньорство със стотици неправителствени организации и техните бенефициенти. Всяка година близо 30 000 служители участват в различни инициативи на солидарност, подкрепени в рамките на Citizen Day.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар