Translate

петък, 10 септември 2021 г.

ФАРА 2021 стартира официално с общо 409 заявки

33 български агенции участват в 21-вото издание на Фестивала

 

 

Стартира 21-вото издание на най-големия български рекламен фестивал ФАРА, който ще отличи най-
добрите рекламни форми и комуникационни кампании през последните две години. По данни на организаторите от Българската асоциация на комуникационните агенции /БАКА/ за ФАРА 2021 са събрани общо 409 заявки, като само за Творческия фестивал има подадени 370 заявки от 31 български агенции
.

За първа година, по време на ФАРА 2021, се въвежда и изцяло нов Медиен фестивал, който ще награди работата, която се откроява чрез стратегия в използването на медийните канали. Агенциите, участващи в Медийния фестивал, са 8, а подадените от тях кандидатури са общо 39.

„За първи път от двадесет години ФАРА се провежда отново в София, за първи път на открито, за първи път в творческото жури има представители на толкова много агенции и за първи път две години ще бъдат събрани в едно издание на Фестивала. Вярваме, че по традиция настоящото издание на Фестивала ще се превърне във вдъхновител за промяна, развитие и израстване на нашата индустрия.“ – сподели Чавдар Кенаров, заместник-председател на БАКА, и официално даде старт на FARA UNUSUAL 2021.

FARA UNUSUAL 2021 се провежда от 8 до 11 септември в рамките на Sofia Summer Fest, където събира професионалистите от комуникационния бранш. През първия фестивален ден творческото жури разгледа заявките в категории –  FILM и Brand Activation и излъчи участниците в Digital.

На 9 септември са планирани за представяне и първи кръг журиране проекти от категориите Медийна кампания, Craft, Кампания и изцяло новата Бранд адаптивност, в която се състезават рекламни форми, които променят образа, дейността или продукт на бранда в отговор на непредвидена социална или пазарна ситуация.

Последният ден преди официалната церемония по награждаване – 10 септември, петък, е предвиден за лекционен панел, по време на който посетителите ще могат да се запознаят отблизо с едни от най-изявените специалисти от бранша на световно ниво и да обменят добри практики, идеи и ноу-хау.

Пълната програма на събитието можете да видите тук: https://www.fara.bg/programme

ФАРА 2021 събира отново заедно рекламната общност благодарение на силната подкрепа от Нова Броудкастинг Груп и Нетинфо.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар