Translate

неделя, 17 март 2024 г.

24Kitchen - Историите на Маркъс Уеринг от кухнята в градината, сезон 1

Премиера: 18 март 2024 г. от 12:00 ч.

Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

 

 

Маркъс Уеринг, изключителен готвач, успешен ресторантьор и работохолик, се
оттегля от неспирния си график и прекарва повече време сред природата в своето малко имение в Източен Съсекс.

Маркъс е прекарал целия си живот в кухнята, готвейки храна и измисляйки нови рецепти. Но сега иска да научи как се произвежда храната, която е водеща през целия му живот. Той иска да разруши бариерите между фермерството и кухнята, като се потопи в изучаването на това откъде идват продуктите, как растат, какви са различните методи на производство и – най-важното – какво влияе на вкуса на храната ни.

Той ще пътува из цялата страна и ще посещава най-добрите британски производители, фермери и градинари, като всеки един от тях ще му дава насоки и вдъхновение, които да пренесе в своята зеленчукова градина. Жаждата за учене на Маркъс е огромна. Той ще посещава широк кръг от експерти – от производители на ябълки до производители на кобури. Ще търси идеалните овце, прасета, патици и пилета, които да въведе в своето новосъздадено малко стопанство, докато научава за особеностите на перфектния компост и тайните на зимното засаждане.

Но той не започва от нулата – малкото му стопанство вече е пълно с природни дарове. Има изградена зеленчукова градина, стара ябълкова градина, няколко пчелни кошера и дори доста разнебитен кокошарник. Основите са налице, но тази година Маркъс иска да се впусне във фермерския живот, да се грижи за тази градина и да я разширява и разнообразява. Надява се, че това е пътуване, което ще го свърже отново с природата и естествените жизнени цикли, както и с местната общност. И той има късмет – неговото малко стопанство се намира в район, благословен със запалена общност от градинари и производители, хора, с които ще установи стабилно приятелство, докато те му помагат и го напътстват през първия му сезон като производител, споделяйки съвети, специфични местни тънкости и продукти в процеса на работа. Това е нов вид приятелство за Маркъс, основано на споделянето на естествените дарове на природата и знанията, които идват с тях.

Вдъхновен от нови приятели и производители, Маркъс ще приготви вкусни ястия, които показват най-доброто от британските продукти – от прекрасни летни салати, които събуждат радостта от разцъфналата зеленчукова градина, до уникален обрат в традиционното печено месо с помощта на рядка порода говеждо „Лонгхорн“. Той ще приготви и някои по-прости ястия, като демонстрира любимите си начини за използване на излишъка от градината. Туршии от ревен, сладка от сливи и сос от хрян се приготвят на партиди. Тъй като е радетел за производство и готвене без отпадъци, хладилникът на местната общност се обогатява, тъй като страстта му към готвенето и производството често надхвърля нуждите на семейството му. 

В течение на поредицата откритията на Маркъс ще му помогнат да разшири и разнообрази градината си, ще го информират и вдъхновят за готвенето и ще развият таланта му на готвач.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар