Translate

събота, 23 март 2024 г.

Nova.bg отбелязва юбилеен 20-и рожден ден

Над милион и половина потребители всеки месец се доверяват на достоверната информация на сайта

 

 

Nova.bg, част от портфолиото на Нет Инфо, става на 20 години и отбелязва своя
юбилей. Водещият новинарски сайт събира на едно място най-актуалното съдържание от България и света, както и водещите акценти, свързани с телевизионната програма на NOVA. Според данни на Гемиус за 2023г., средно на месечна база потребителите, които не изпускат ритъма на деня и са избрали да се доверят на достоверната информация в сайта са над милион и половина /1,733,883/.
Nova.bg e част от програмата за лицензиране на новини Google News Showcase, където постига отлични резултати.

Със старта на пролетния телевизионен сезон, водещите продукции на NOVA /„Един за друг“, Hells Kitchen, „Като две капки вода“, „Есента на демона“/ са представени с обновен модерен дизайн в Nova.bg, изцяло съобразен с тенденциите в потребителските навици. Със засиленото си присъствие и активности в социалните мрежи /Facebook, Instagram, Viber, X, Telegram/, сайтът е силно ориентиран към мобилното потребление.

През последната година на сайта бяха реализирани още иновативни проекти с акцент върху разнообразни теми, организирани като подкатегории. Сред тях са „Top Employers 2023“, „На „ти“ с парите“ и „Вдъхновени от бизнеса“, които представляват платформи за развитие и обмен на знания в сферата на работодателите с високи стандарти и финансова грамотност, предоставящи ценна информация на аудиторията на Nova.bg.

По данни от доклада /Digital News Report 2020/ на Института за изследване на журналистиката “Ройтерс” към университета в Оксфорд през последните години сайтът nova.bg е сред най-използваните източници на информация в България, като всяка седмица достига до 50% от интернет потребителите, търсещи информация.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар