Translate

вторник, 25 октомври 2022 г.

24Kitchen - Да готвим като италианци, сезон 3

Премиера: 26 октомври 2022 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.
 
 
В трети сезон на „Да готвим като италианци" Силвия ще изследва вечната италианска страст към домашно приготвените съставки и семейните ритуали за хранене, които много австралийски италианци използват и днес, за да се хранят добре. Те предават на всяко ново поколение свещеноста на храната и нейната дълбока връзка със семейния живот.
В тази поредица Силвия хвърля светлина върху тези традиционни домашно приготвени съставки, защото те наистина са разумни алтернативи на преработените храни и дават на италианските семейства възможност да контролират това, което ядат.
Традиции като Денят на пастата и Денят на салама, в които всички поколения се събират, за да приготвят годишен запас от любимите си съставки, вече не са мигрантски тайни, които трябва да се пазят в тайна от австралийските съседи, които някога може би са ги смятали за доста странни, чужди и екзотични. За австралийските италианци тези ежегодни семейни ритуали за приготвяне на храна в задния двор са от съществено значение, тъй като те представляват страстна връзка, в която се срещат и предават нататък култура, храна, история, традиции, семейство и рецепти.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар