Премиера: 26 октомври 2022 г. от 13:00
ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.
В трети сезон на „Да
готвим като италианци" Силвия ще изследва вечната италианска страст към домашно
приготвените съставки и семейните ритуали за хранене, които много австралийски италианци
използват и днес, за да се хранят добре. Те предават на всяко ново поколение свещеноста
на храната и нейната дълбока връзка със семейния живот.
В тази поредица Силвия
хвърля светлина върху тези традиционни домашно приготвени съставки, защото те наистина
са разумни алтернативи на преработените храни и дават на италианските семейства
възможност да контролират това, което ядат.
Традиции като Денят на
пастата и Денят на салама, в които всички поколения се събират, за да приготвят
годишен запас от любимите си съставки, вече не са мигрантски тайни, които трябва
да се пазят в тайна от австралийските съседи, които някога може би са ги смятали
за доста странни, чужди и екзотични. За австралийските италианци тези ежегодни семейни
ритуали за приготвяне на храна в задния двор са от съществено значение, тъй като
те представляват страстна връзка, в която се срещат и предават нататък култура,
храна, история, традиции, семейство и рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар