Translate

четвъртък, 9 август 2018 г.

Лидл България разширява линията „Родна стряха“ с продукти от собствена ферма


Ценителите на месните деликатеси вече могат да опитат два нови продукта –
варена шунка от свински бут и суровосушен деликатес (луканка).
Продуктите от собствена ферма се характеризират с това, че са произведени със суровини, които производителят добива сам, осигурявайки затворен цикъл на производство. По този начин се гарантира проследяемост от съставките до крайния артикул и се постига по-стриктен контрол и по-високо качество на продукцията. Всички продукти от собствена ферма, предлагани в магазините на Лидл България, се отличават със специален символ върху опаковката.
Новите месни продукти от линията „Родна стряха“ са поредната стъпка на компанията в подкрепа на българското производство. Артикулите са произведени в затворен цикъл, като са използвани суровини от собствените ферми на производителя в гр. Шумен и селата Никола Козлево и Зимен. Варената шунка от свински бут и луканката са изцяло от българско свинско месо от животни, отгледани в тези ферми, като производителят работи само с охладено месо и по този начин постига по-добър вкус и по-високо качество. Луканката е в специална дишаща опаковка, която позволява развиването на естествена благородна плесен и допринася за автентичния ѝ вкус и качество.
До момента в портфолиото на „Родна стряха“ има 7 продукта, произведени от собствена ферма, и Лидл България ще продължи да ги увеличава, като до края на годината клиентите на веригата ще могат да опитат още два месни продукта от собствена ферма. С разширяването на асортимента компанията не само допринася за съхраняване на българските традиционни рецепти, но и насърчава развитието на българското производство. С изключителна отговорност Лидл България избира производителите, с които работи, като прилага безкомпромисни изисквания за качество и следва международно признати стандарти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар