Translate

неделя, 13 юни 2021 г.

Лидл България с две първи награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите

Компанията е отличена в категориите „Инвеститор в околната среда“ и „Многообразие на работното място“

 

 

Лидл България е на първо място в категория „Инвеститор в околната среда“ на годишните награди за отговорен бизнес 2020 на Българския форум на бизнес лидерите /БФБЛ/*. Отличието бе присъдено за устойчивата инициатива на компанията за опазване на балканската пъстърва.

Лидл България бе отличена и с първо място в новата специална награда Diversity@Work – за прилагане на принципите на многообразието и приобщаването на работното място.

„Приемаме и двете отличия като признание за отговорността на Лидл България. Както и досега ще продължаваме да развиваме нашия бизнес с грижа към служителите, околната среда и обществото, защото вярваме че това е ролята на отговорния бизнес – да носи положителна промяна и да допринася за нашето по-добро утре“, коментира Рая Синева, мениджър „Вътрешни комуникации“ в компанията.

Отличеният проект „Дай шанс на Балканката“ е един от примерите за инициативи на Лидл България с грижа към околната среда и биоразнообразието. Проектът е насочен към опазването на балканската пъстърва, която е застрашен вид. За седем години 31 български реки са зарибени с над 380 000 балканки. Акциите по зарибяването ежегодно се съчетават и с почистване на районите около реките.

В грижата си за служителите Лидл България се ръководи от принципа на многообразието, цени индивидуалните умения и дава равни възможности за работа и развитие на всички свои служители. През 2020г. Lidl се присъедини към Глобалния договор на ООН за отговорно корпоративно управление и подписа Принципите за овластяване на жените на ООН. Компанията поощрява кариерното израстване на жените, като дамите в мениджърския състав са средно над 30%. Фокус е и приобщаването на служители на възраст 55+, както и успешното сътрудничество с НПО сектора за приобщаване на младежи от групи в риск. Политиката на компанията за многообразие и приобщаване е оценена високо и при сертифицирането на компанията с международния сертификат Top Employer за България и Европа в две поредни години.

--------

*Националният конкурс за корпоративна социална отговорност на БФБЛ се провежда за 18-та поредна година и отличава приноса на частния сектор към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар