Translate

петък, 18 юни 2021 г.

Стотици български младежи кандидатстват за межународната програма на Нестле „Summer’s Cool“

Над 500 български студенти изявиха желание да се включат в международната стажантска програма на най-голямата компания за храни и напитки в света

 

 

Нестле България отворя врати за студенти последна година и току-що завършили и ги кани да се присъединят към виртуалния триседмичен стаж „Summer’s Cool“. Над 500 млади българи изявиха желание да се включат в международната програма и да развият своите кариерни умения под крилото на швейцарския гигант за храни и напитки.

Програмата е насочена към всички, които имат желание да надградят академичните познания, усвоени по време на образованието си. Студентите могат да кандидатстват за стажантската програма директно от тук и да получат възможността да видят практическата страна на бизнеса през очите на най-голямата компания в сектора на бързооборотните стоки – Нестле. До момента, възможността за стаж заинтересова рекорден брой български студенти, демонстрирайки нарастващия интерес на младите хора да развиват своите професионални умения в международна среда.

Нестле България развива не само своята бизнес дейност в страната, но през последните повече от 20 години сме се фокусирали и отдали на работата си С и ЗА младите хора, защото в Нестле вярваме, че помагайки на младите да се подготвят за началото на кариерата си, допринасяме за развитието на българското общество. С много емоция и енергия от страна на целия ни целия екип и тази година организираме триседмичната лятна стажантска програмаSummer’s cool”, по време на която нашите колеги в различни географски региони ще споделят от първо лице знания и опит и ще дадат представа за нашия бизнес, като по този начин ще подкрепим младежите в техния кариерен път. Съвместната работа е една от нашите основни ценности, а младите са нашето вдъхновение и със своя свеж, иновативен и предприемачески подход подпомагат нашето развитие. “, сподели Йована Узелац, Мениджър човешки ресурси Нестле Югоизточен пазар.

Професионалисти с богат опит от различни сфери в Нестле Югоизточен пазар, ще предложат на студентите възможност да открият тайните на бизнеса в ключови сфери като маркетинг, продажби, електронна търговия, финанси, връзки с обществеността, логистика или планиране на търсенето, а също и да развият умения като лидерство, ефективна комуникация, гъвкавост, емоционална интелигентност и критично мислене. Стажантите ще придобият и практически знания, като вземат участие в проекти и семинари, както и ще получат подкрепа и менторство от бизнес лидери в сферата.

Важен аспект на този уникален стаж е, че студентите ще имат възможността да станат част от мултикултурна среда и да разширят своя кръгозор, работейки заедно  с младежи от различни страни.

Стажантската програма се заплаща и участниците ще получат Сертификат след успешно завършване на програмата. Семинарите ще се провеждат виртуално през платформата на Microsoft Teams, от понеделник до петък по 6 часа на ден, през периода 5 - 23 юли 2021 г.

Местата за стаж са общо 60 и са базирани в следните 5 държави: България, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина и Румъния, като броят на участниците е ограничен за всяка държава. Всички кандидатури ще бъдат прегледани внимателно, след което най-добрите ще бъдат селектирани и участниците ще бъдат поканени на интервю. Срокът за кандидатстване все още е отворен, а студентите, които имат желание да станат част от международна бизнес атмосфера могат да заявят своето желание до 18-ти юни.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар