Translate

неделя, 26 ноември 2023 г.

Защо термопомпите от LG са перфектното решение за устойчиво отопление през студените месеци и как да изберем най-подходящия модел за нашия дом

 

 

Сега, когато повече от всякога мислим за последствията върху околната среда, като че ли трябва да внимаваме с всяко наше решение. Като например, потреблението на електроенергия у дома. Освен, че е един от замърсителите, е и проблем за семейния бюджет. При средно домашно потребление на енергия, 70% отиват за отопление на дома и за нагряване на вода. Как можем да оптимизираме потреблението, като в същото време мислим за бъдещето? Термопомпите „въздух-вода“ на LG предоставят на потребителите перфектното решение за балансирано и устойчиво отопление на дома. Като могат да се използват не само през студените месеци, но и за охлаждане на дома през топлите дни от годината.

Защо го твърдим с такава сигурност? Термопомпените решения на LG са тихи, не изискват специална поддръжка и са създадени с мисъл за околната среда. Подходящи са както за новопостроена къща, така и за реновирана.

Термопомпата въздух-вода LG THERMA V е устойчиво решение за отопление с ниски въглеродни емисии за дома. Докато повечето други отоплителни системи разчитат на изкопаеми горива, LG използва възобновяеми източници на енергия за генериране на топлина чрез комбиниране на 20% електроенергия и 80% външен въздух, което прави THERMA V екологична алтернатива на досегашния котел, който използва изкопаеми горива за топла вода и отопление. Подобно на климатик, термопомпата може да охлади дома, но по-важното за сегашния сезон - може и да го отоплява и да осигурява топла вода и то целогодишно с енергийна ефективност от клас A+++. Дори при ниски температури на околната среда, системите осигуряват отопление при мощност от 100 % при до -15 /при модели тип моноблок/.

За разлика от другите видове отопление, при термопомпите характеристиките на различните модели са определящи за това къде е най-подходящо да се приложат. Изборът кой модел за кое пространство би бил най-ефективен, зависи от типа отоплителна система, която потребителят има в момента или предстои да изгради. Дали има бойлер за гореща вода? Ако не, дали има място за него? Дали съществува подово отопление и/или радиатори? Видът на системата и конфигурацията могат да бъдат различни, като за всяка ситуация има решение.

Един от видовете термопомпи е системата LG Therma V Monobloc e лесно решение „всичко в едно“. Както подсказва името ѝ, системата Моноблок се състои от един модул – едно външно тяло. Това позволява оптимално използване на вътрешното пространство. Тя се свързва само с бойлер, без да е нужен монтаж на допълнително вътрешно тяло. Системата LG Therma V Monobloc е лесно и практично решение за подмяна на котли и най-доброто решение за комбинация с бойлер, като премахва риска от изтичане на хладилен агент в къщата, тъй като единственият елемент, който влиза там, е вода. Въпреки че моноблоковата система може да спести място в помещението, външното тяло е по-голямо, така че е важно да сте сигурни, че има достатъчно място за поставянето му.

Друго добро решение е система LG Therma V Split. За разлика от Моноблок решението, Split системата включва външно и вътрешно тяло, които са свързани чрез тръби за хладилен агент. Поради това, че има две тела външното тяло е по-малко от това на LG Therma V Monobloc. Това позволява по-гъвкав избор на място за монтаж и последваща поддръжка на уреда. Разстоянието между вътрешното и външно тяло може да достигне до 50 метра.  Благодарение на трибите за хладилен агент между двете тела се елиминира рискът от замръвзване на тръбите през зимата. Термопомпите с малка мощност са особено търсени за нови къщи, отговарящи на изискванията за добре изолирани сгради.

Термопомпените решения представляват технология, която помага за намаляване на отрицателното въздействие върху околната среда. Може да се нуждаете от система LG Therma V Monobloc, която е идеална за оптимизиране на вътрешно пространство. Monobloc решенията, правят домашната или работната среда безопасна, без риск от изтичане на охладителен агент. Системата LG Therma Split е идеална при необходимост от гъвкава външна инсталация. Каквито и да са вашите изисквания, LG може да ви помогне да изберете правилното решение за термопомпа въздух-вода. До

31.12.2023г можете да се възползвате и от 5 години гаранция на LG Therma V. Пълна информация можете да намерите на: https://www.lg.com/bg/termopompi-5-godini-garancija-2023.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар