Translate

четвъртък, 12 септември 2019 г.

„Огън в белите дробове на планетата“ в - „Темата на NOVA“


Какви последствия крият пожарите обхванали горския пояс на Земята, вижте тази неделя след централната емисия Новини

В много райони на планетата бушуват апокалиптични пожари в мащаби, които трудно можем дори да си представим. Огнени фронтове на площи, колкото цели държави. Аляска, Амазония, Сибир, Индонезия, Централна Африка. Под заплаха са дъждовните гори около екватора, пред заличаване на огромни популации от цели животински видове.
В „Темата на NOVA“ тази неделя ще се разходим в сърцето на джунглите, където пламъците продължават да изпепеляват всеки ден обширни горски масиви. Ще опитаме да си представим мащабите на пожарите, като ги погледнем през очите на сателитите. Ще дадем думата на огнеборци, екозащитници, лесовъди, климатолози, държавници, както и на хората, които са преки жертви на стихиите.
Ще бъде потърсен отговор на един основен въпрос: До колко пожарите, обхванали горския пояс на планетата ще оставят трайна следа в историята на човечеството? Дали огънят ще
засили ефектите на глобалното затопляне и как хората ще понесат последиците от огнения ад?
Гледайте “Огън в белите дробове на планетата“ с автор Николай Василковски в  „Темата на NOVA“ тази неделя, 15 септември, веднага централната емисия новини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар