Translate

четвъртък, 12 септември 2019 г.

IT специалисти и млади мениджъри предпочитат да живеят в периферията на София


Съседите са ключов аспект при избора на жилище, сочи проучване на Естат България

Проучване, по поръчка на строително-инвестиционната компания Real Estate Developments и реализирано от Естат България, е проведено сред 185 пълнолетни граждани на възраст между 19 и 60 години. Респондентите обхващат представители от  най-високо ниво в компании от различни професионални сфери – IT, телекоми, горива, частни болници, банки, застрахователни компании, пенсионни фондове и други.
Данните от изследването показва, че за 71% от анкетираните / голяма част сред които млади мениджъри и IT специалисти/ концепцията за къща в покрайнините на града доминира в предпочитанията им при избор на дом/жилище.
Основните мотиви при избор на дом, които доминират сред запитаните, са – безопасност, инфраструктура, детски градини и училища, отдалеченост от шум, трафик и замърсяване, наличие на зеленина и простор. Голяма част от посочените характеристики съответстват с концепцията за къща в покрайнините на града, както и с тенденцията хората да избягват да живеят в централните части на населеното място.
Около 53% от анкетираните описват притежанието на луксозен дом като важно, но не и решаващо, като 88% от тях заявяват, че съседите са ключов аспект при избора на жилище.
Ори Нив, гл.изпълнителен директор на Real Estate Developments, фирмата-инвеститор по проектa
River Park посочи, че данните от проучването са категорични, че безопасността и видеонаблюдението са от изключително важно значение за анкетираните, особено за семействата с малки деца.
Поради тази причина при проектирането на жилищен комплекс River Park сме наблегнали на осигуряването на защитеност и сигурност за всички живущи, коментира той.
Проучването открои няколко основни очаквания на запитаните, свързани с жилищните комплекси – а именно наличието на детски площадки, супермаркет, аптека, детска градина, ресторанти/кафенета, фитнес и басейн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар