Translate

вторник, 20 октомври 2020 г.

L’Oréal Group с нов главен изпълнителен директор от 1 май 2021 г.


 

Козметичният лидер L’Oréal Group ще има нов главен изпълнителен директор от 1 май 2021г. Никола Йеронимус, заместник главен изпълнителен директор на L’Oreal, ще замени Жан-Пол Агон на поста CEO. Решението бе взето от Управителния съвет на Групата на заседание на 14 октомври 2020г. под председателството на г-н Агон и съгласно препоръките на Комитета по назначенията и управлението.

Промяната е продиктувана от стриктния устав на компанията, който не предвижда никакво изключение от законната възраст за пенсиониране от 65 години. Съгласно него, Жан-Пол Агон трябва да предаде поста на главен изпълнителен директор до юли 2021г.

В този контекст Управителният съвет също гласува и одобри идеята да разграничи функциите на председател и главен изпълнителен директор. Това направи възможно решението на Съвета да поднови мандата на Жан-Пол Агон като председател на Групата – позиция, която той заема от 2011г., и да назначи Никола Йеронимус за главен изпълнителен директор.

Никола Йеронимус е доказан професионалист, който се присъединява към L’Oréal преди 33 години и е прекарал цялата си кариера в Групата, в много страни и подразделения. Той е заместник главен изпълнителен директор, отговарящ за различните дивизии, от 2017г.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар