Translate

петък, 31 декември 2021 г.

Блокс Здравни и социални грижи с участие в няколко благотворителни инициативи

Резидентите на дома от семеен тип изработиха ръчно подаръци, които станаха част от коледни пакети за деца и младежи от различни социални институции в страната

 

 

В дните на най-светлия семеен празник Блокс здравни и социални грижи реши да зарадва най-малките с подаръци, част от които изработиха възрастните хора, живеещи в дома от семеен тип. Къщичките в кампуса, сгушен в полите на Витоша, се превърнаха в работилницата на Дядо Коледа.

Обединени от мисията да помагат, екипът на центъра за дългосрочна грижа и неговите резиденти, направиха гривнички и коледна украса, които бяха добавени към специални коледни пакети. Те ще бъдат раздадени на деца от семейства в нужда в кухнята за бездомни хора в кв. Дружба – храм „Пророк Св. Илия 2“.

„Щастливи сме, че Блокс припозна нашата инициатива и ни подкрепиха, като ни предоставиха гривнички и играчки за елха от шишарки, направени с много желание и старание от възрастните хора, които живеят в дома. Подаръците включихме към пакетите, които ще раздадем на децата в празничните дни. Тези жестове одухотворяват най-малките и ги усмихват искрено. За нас това е най-големият подарък.“, споделя Мони Маринов, създател на социалната кухня, която всяка събота, вече 22 години, храни средно по 400 човека.

Блокс раздаде и подаръчни пакети на децата от ЦНСТ „Надежда“, гр. Дупница. Към подаръците бяха включени коледни картички и гривнички от червен конец със сини мъниста за късмет, които възрастните хора в дома изработиха с много внимание и старание. В центъра за настаняване живеят 36 деца и младежи, разделени в три категории - Дом за деца от семеен тип, Дом за деца с увреждания, Преходен център.

С този мил жест на внимание Блокс направиха празника на всички деца и младежи от нашия дом много специален. Ръчно изработените подаръци от резидентите на дома за възрастни хора изпълниха детските очи с щастие. Благодарни сме от сърце за старанието и споделеното време“, коментира Красимира Александрова, директор на ЦНСТ „Надежда“, гр. Дупница.

„Като здравно-социална структура, ние знаем колко е важно да даваш подкрепа и да помагаш на хората, които имат нужда. За нас е важно възрастните хора да се чувстват пълноценни и полезни. Затова освен различните активности, които организираме ежедневно, в дните преди Коледа направихме творческа работилница, в която нашите резиденти запретнаха ръкави в името на доброто и с радост се включиха в тази инициатива, като изработиха гривнички и украса от шишарки. Тези малки подаръчета станаха част от коледните пакети с лакомства и изненади, с които Блокс зарадва дечица в неравностойно положение.  Вълнението, с което направиха подаръците и нетърпението, с което очакваха да им разкажем за срещата ни с децата, осмисли празника на всички в кампуса. Щастливи сме, че успяхме да донесем радост както на най-малките, така и на най-големите.“, Александра Славчева, aдминистративен директор в Блокс.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар