Translate

петък, 31 декември 2021 г.

Коледен концерт на деца от музикалното училище, посветен на връстниците им от детската онкохематология на ИСУЛ

 

 

Трогателна изненада за малчуганите, които вместо вкъщи, ще прекарат празниците в Клиниката по
хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
, подготвиха децата от 3Б клас на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София.  Те зарадваха малките пациенти със свои изпълнения и видеообръщения.

Идеята тръгва от класната ръководителка на малките таланти, г-жа Велислава Тасева, която искала да даде на децата най-важния урок – че е важен жеста, който ще направят към човек в нужда, а не материалната стойност на подаръка.

Първа на идеята откликва Зорница Стойкова, майка на Бианка Куин, която се заема да организира импровизирания концерт. „Госпожа Велислава Тасева учи децата на много неща - както в науките, които се преподават в училище, така и на нещата от живота. Децата я обича много“, разказва Зорница, която без колебание се включва в инициативата. Само за два дни, с много ентусиазъм, децата успяват, да се организират и да запишат посланието си към непознатите приятелчета.

Тогава обаче идва малко затруднение – някой трябва да обедини записите, за да се превърнат те в истински концерт за болните дечица. И както често се случва, направеното добро повлича след себе си друго -  Милен Янкулов, един от "суперхората" на платформата за доброволчески инициативи Times Heroes поема щафетата и концертът е готов.

А малките доброволци чакат със затаен дъх да разберат каква ще е реакцията на техните болни приятелчета. Засега виртуално, тъй като заради пандемията свижданията в отделението са невъзможни.

Целият концерт можете да изгледате на https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZBxQaXZEHlp7lzfOnS6HgkzVJsnbkPm04dy

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар