Translate

вторник, 25 януари 2022 г.

Безплатни консултации в София с водещ детски онколог

 

 

Проф. Фунда Чорапчиоглу, специалист по детска онкология от болници Acibadem в Турция, ще гостува в България. Тя ще консултира безплатно пациенти в София на 29 януари 2022г. Той е детски онколог с над 25 години опит, лекувала повече от 2000 деца от цял свят и обучила над 100 педиатри в Турция. От консултациите могат да се възползват родителите на деца с онкологични диагнози, които се интересуват от второ медицинско мнение или от съвременните възможности за диагностика и лечение.

По данни на Световната здравна организация /СЗО/, всяка година около 400 000 деца по света се диагностицират с онкологични заболявания. Видовете рак, диагностицирани в детска възраст, са различни от тези при възрастните и лечението им изисква специална експертиза. Най-често срещани са различните видове левкемия, мозъчни тумори, лимфоми, следвани от някои солидни тумори. Симптомите често са неспецифични, което ги прави трудни за откриване в ранен етап, когато лечението е по-лесно и най-успешно. Заради относително ниската честота на онкологични заболявания при децата, тяхното диагностициране и лечение трябва да се извършва в специализирани центрове, които разполагат с достатъчно опит и познания, за да постигнат добри резултати. С навременно и правилно лечение, средно 80% от случаите на рак в детска възраст са лечими, като успеваемостта надхвърля 90% при някои видове лимфоми, по думите на проф. Фунда Чорапчиоглу.

Онлайн консултациите на 29 януари ще се проведат по медицински документи, с предварително записване на тел. 02 851 12 28 /Офис София/; 032 660 192 /Офис Пловдив/;  +90 538 274 13 24 /на български език, с Viber и Whatsapp/ или на мейл адрес bulgaria@acibadem.com.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар