Translate

вторник, 25 януари 2022 г.

Discovery отразява зимните олимпийски игри 2022 в невиждан мащаб и с нова кинематографска визия

        Discovery е в готовност да предостави ненадмината продукция и разпространение на съдържанието в 50 държави;

        Студиото The Cube е кинематографски трансформирано в един нов свят, който отвежда зрителите в огромен планински курорт, за да се потопят максимално в атмосферата на Олимпиадата Пекин 2022;

        Андрю Георгиу: “Нашите несравними водещи и експерти, най-новата технология и амбициозният подход да докоснем зрителите на живо до всеки момент от Игрите, ще доведат до по-голяма ангажираност по време, но и след Олимпиадата.“

Discovery – Домът на Олимпийските игри в Европа, обяви плановете си, които ще изместят физическите
и виртуалните граници на
отразяването на спортни събития до нови висоти и ще поставят нова граница в отразяването и на Олимпийските игри.

Малко повече от седмица преди церемонията по откриването на Зимните Олимпийски игри в Пекин 2022, Discovery анонсира как безпрецедентният мащаб, най-амбициозните технологични иновации и задълбоченото разказване на истории ще помогнат на медията да отключи силата на Олимпийските игри за публиката в цяла Европа*. Зрителите могат да гледат всички Олимпийски игри само по discovery+ /определени пазари**/ и с цифровите услуги на Eurosport от 2 февруари 2022г.

Discovery и отразяването на Пекин 2022 в цифри:

        излъчване и стрийминг в 50 държави и територии на общо 19 езика;

        1,200 часа съдържание на живо, достъпно на всички платформи на Discovery, включително discovery+, Eurosport и приложението на Eurosport;

        107 експерта по зимни спортове и водещи, общо с 95 Олимпийски медала;

        13,701 коментаторски сесии;

        3,254 км оптичен кабел за излъчване, което се равнява на разстоянието за двупосочно пътуване между Пекин и Токио.

„За втори път в рамките на само шест месеца зрителите на Discovery ще се докоснат до зашеметяващо олимпийско меню с невероятен екшън, най-добрите екранни звезди, анализи, иновации и забавление, на единственото място за гледане на всички Олимпийски игри – discovery+ и Eurosport. Ние показахме в Токио, че можем да осигурим изключително и уникално покритие на Олимпийските игри, дори в разгара на пандемия. За Пекин 2022 нашият звезден отбор от експерти, водещи в индустрията технологии и амбициозният ни подход, да покажем всяко действие на живо в discovery+ заедно със забавно съдържание от живота извън пистите, ще ангажират зрителите още повече – по време и след Игрите.“, заяви Андрю Георгиу, президент на Discovery Sports.

Discovery: лидер в иновациите
Революционното студио на Discovery The Cube ще продължи да надгражда технологичните граници в излъчването и разработването на спортни студия. The Cube създава нов виртуален свят, отвъд всяко съществуващо до момента спортно студио, трансформиращо се на фона на огромен зимен пейзаж. Разработвани в продължение на 1 година, иновационни кинематографски решения ще позволят на зрителите да усетят максимално реалистично всяка гледна точка на анализите и съдържанието, излъчвано от TheCube.

Изработени по поръчка аватари, създадени да приличат максимално на атлетите от различните зимни дисциплини, ще са част от визуалното преживяване в The Cube, така че експертите на „Отбор Discovery“ ще могат да анализират детайлите на всяко тяхно движение, от всяка гледна точка, което превръща представянето на спортистите и техните дисциплини по-вълнуващо от всякога.

Да отключим силата на спорта с Олимпийските игри

Разказването на историите, които превръщат Олимпийските игри в уникалното събитие, което са, остава неразделна част от отключването на силата на спорта. Феновете на Игрите ще бъдат отведени на пътешествие по discovery+ и платформите на Eurosport, за да се насладят на неразказвани досега истории, включващи някои от най-легендарните Олимпийски спортни икони.

One Last Push, продукция на Discovery Eurosport, надниква зад кулисите с легендата на Летните Олимпийски игри Грег Ръдърфорд, докато той се опитва да направи нещо, което никой европеец не е постигал досега – да стане и летен, и зимен Олимпийски шампион. Едночасовият документален филм ще се излъчва по Eurosport на 1 февруари от 19:00 CEТ.

Brilliant Curling Story, документалният филм на Olympic Channel, продуциран от Франк Маршал и Mandalay Sports Media, разказва как, въпреки липсата на финансиране, пет жени от Шотландия се обединяват в стремежа си към Олимпийска слава и желанието си да спечелят сърцата на цялата нация. Филмът ще се излъчи за първи път в мрежата на Eurosport на 31 януари.

Подходът на Discovery към разказване на локални истории е подчертан и с пускането на програми, които ще вълнуват и ангажират фенове на спорта в различните държави. В навечерието на Пекин 2022, Discovery надниква зад кулисите на националния отбор по хокей на Финландия, в документалната поредица от 10 части Leijonat kohti Pekingiä 2022 /Lions Road to Beijing 2022г./. Междувременно Eurosport Франция ще излъчи пълнометражен документален филм за скиора на свободния стил Кевин Роланд. Resilience разказва историята на почти фаталния инцидент, претърпял Роланд, и улавя емоционалния момент, в който се среща с новороденото си дете за първи път.

360-градусовото излъчване на Discovery ще даде на феновете възможността да се запознаят отблизо и с някои от спортистите, включително Доротея Вирер, Андре Хьофлих и Шарлот Кала - докато те преследват олимпийската слава в Athletes to Watch, представено от Bridgestone 10 епизода/. По време на самите Игри и в допълнение към действието на живо в платформите на discovery+ и Eurosport ще се излъчва ежедневното цифрово шоу Beijing Today***, спонсорирано от Bridgestone, което ще показва на феновете най-новото и интересно за деня.

Водещите: първокласните звезди на зимните спортове

Звездният отбор водещи на Eurosport, които ще се включат в отразяването на Зимните Олимпийски игри в Пекин 2022, е внушителен. Звездната плеяда на Discovery за Пекин 2022 включва 107 професионални атлети и ТВ водещи от света на зимните спортове, с общ брой от 80 Олимпийски медала, 26 от които златни. С удивителните общо 215 участия в Зимни Олимпийски игри, отборът от водещи на Discovery ще предложи на милиони зрители несравнимата гледна точка на човек отвътре, комбинирана с дълбока

професионална експертиза. Всичко това ще се случи на единственото място в Европа, където може да се проследи всяка минута на Олимпиадата: платформите на discovery+**, Eurosport и приложението Eurosport.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар