Translate

понеделник, 22 ноември 2021 г.

Д-р Самер Шокър, дерматолог, от Amber Beauty Club: Дермалните филъри помагат за заздравяването и предотвратяват появата на напуканите устни

Малки количества хиалуронов филър ги предпазват от изсъхване и разраняване

 

 

Застудяването и ниските температури могат да бъдат агресивни за кожата и устните. Въпреки че много
пациенти при смяна на сезоните преразглеждат ежедневните си ритуали за кожата, малко от тях осъзнават важността на специалната грижа за устните през есенно-зимните месеци.

Пренебрегването на тази чувствителна зона от лицето може да доведе до неприятно и болезнено напукани устни. А след като се е появило, това състояние на сухота и разраняване, може да се окаже доста трудно да възстанови и излекува. Ето защо съветвам да не се нанася твърде много балсам за устни при вече напукани устни, тъй като той може допълнително да изостри симптомите. Може и да се помисли за заздравяване и хидратация чрез инжектиране на малки количества хиалуронов филър, който е изключително работещ метод.

Да не забравяме, че сухите и напукани устни през зимата могат да се дължат на няколко ключови фактора като промени във времето и околната среда. Докато през лятото е топло и влажно, през студените месеци се наблюдава рязък контраст. Ниска или изобщо липса на влага във въздуха може да доведе до интензивно изсушаване на устните, които нямат мастни жлези, а това означава, че изсъхват по-бързо. В помещенията наличието на климатици и други отоплителни уреди без допълнително овлажняване на въздуха може да имат подобен негативен ефект върху устните, правейки ги уязвими към напукване.

Освен факторите на околната среда, причина за сухите устни могат да се окажат и някои навици напр. недостатъчният прием на течности и меню с храни, богати на сол и мазнини. А честото облизване е друга причина за напукани устни, тъй като слюнката от езика може допълнително да отнеме влагата от устните, причинявайки повече сухота.

Повечето пациенти знаят, че филърите с хиалуронова киселина са тайната за по-гладка кожа и по-плътни устни. Но едва ли всички се досещат, че тя помага и за ефективното лечение за сухи и напукани устни.

Хиалуроновата киселина е вещество, което се произвежда естествено от тялото и се намира в кожата и ставите. Спомага за омекотяване на ставите и за хидратиране на кожата, като привлича и задържа водните молекули /влагата/. С течение на времето факторите на околната среда и процесът на стареене могат да изпреварят производството на хиалуронова киселина, ускорявайки развитието на фини линии и бръчки. Когато се използват за третиране на тези козметични недостатъци, филърите с хиалуронова киселина добавят обем към третираната зона и я изглаждат, като задържат вода. Допълнително се стимулира на производството на колаген, в резултат на което кожата се уплътнява и хидратира.

Използването на хиалуронова киселина за напукани устни има няколко важни предимства. На първо място инжекционната процедура помага на особено уязвимите клетки да останат овлажнени, въпреки промените във времето и други фактори. Процедурата е кратка и няма възстановителен период, което прави дермалните филъри отлична възможност за заети пациенти. Те могат веднага след терапията да се върнат към ежедневния си график си без прекъсване и да мислят за повторно лечение през пролетта или най-рано първите месеци на следващата година.

И не на последно място по важност трябва да напомня, че за да се предпазят от напукване устните през студените месеци, е препоръчително човек да бъде хидратиран отвътре и отвън. Да приема повече течности, да използва овлажнители за въздух у дома и в офиса и да нанасяте превантивно балсами и глосове за устни със слънцезащитен фактор минимум SPF 15.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар