Антон Бахчеванов, сдобил
се с най-много прякори, е познат на зрителите на bTV като Тони Пипера. Кулинарят се е насочил към
производството на суджуци. Той пресъздава семейни рецепти, но и създава свой
неповторими гурме вкусове. Тони показа на Венета Георгиева една взривоопасна
комбинация от най-качествения свински врат на пазара, печен шам фъстък, пушен
бадем, бърбън, черен пипер и още една малка тайна.
В цеха на свои приятели той минава през няколко технологични стъпки в производството на деликатесите в
промишлено количество. Първоначално нарязва месото на парчета, които
поставя в машина, за да бъдат накълцани на едро. След това каймата се овкусява
в смесваща машина. Бърбънът прави месото още по-крехко, а след като алкохолът
се изпари, в продукта остава есенцията, която придава отличен вкус и се
съчетава отлично с ядките. Като трета стъпка „пълнежната маса“ се пълни в
черво, завързва се, отцежда се, опушва се и отива в сушилнята.
Тони Пипера показа на
екипа на „Преди обед“ как изглежда почти готовата „празанка“ – семейна рецепта
за луканка с праз, с която е стартирал производството си. Именно този суджук го
е вдъхновил да се захване професионално с колбасарство. Колоритният гладиатор от
MasterChef
3, призна пред зрителите
на bTV, че колкото интересно, запалващо и творческо
е ресторантьорството, всъщност е изключително напрегнат бизнес. В новото му
начинание, той се наслаждава на възможността да планира и да създава съчетания,
докато не получи перфектния вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар