Translate

понеделник, 22 юни 2020 г.

Нестле България отличи с награда за най-добра маркетингова стратегия биоразградима капсула с вода


Продуктът на младежкия стартъп Hydrowell от Варна е екологична алтернатива на пластмасата за еднократна употреба.

За 12-та поредна година Нестле България е партньор на JA България във форумa за младежко предприемачество „Изгряващи звезди“. Компанията връчи специална награда в категория „Най-добра маркетингова стратегия“. Форумът се проведе от 8-ми до 15-ти юни и бе реализиран за първи път в онлайн формат. Събитието събра рекорден брой ученици и студенти от цялата страна, които представиха разработените от тях продукти и услуги пред жури от изявени бизнес лидери.
Тази година Нестле България връчи приза за най-добра маркетингова стратегия на Hydrowell – екип от ученици от математическа гимназия “Д-р Петър Берон“, гр. Варна. Продуктът, разработен от тях, представлява биоразградими капсули, изпълнени с чиста филтрирана вода. Целта на екипа е да помогне за намаляването на употребата на пластмасовите бутилки и да покаже на обществото, че те имат екологична алтернатива. Биоразградимите капсули могат да се използват както от бизнесите в страната, така и от всеки един от нас в ежедневието. По този начин продуктът допринася към решаването на проблема с пластмасата за еднократна употреба.
Наградата обяви лично Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България, който сподели:
-За нас в Нестле е емоционално изживяване и отговорност да сме част от „Изгряващи звезди“. Изборът ни бе повлиян от показания бизнес нюх – да търсиш и създаваш бизнес решения с грижа към природата. Това е и изключително близо до ангажиментите на нашата компания. В очакване сме да видим биоразградимите капсули с чиста филтрирана вода приложени на практика в нашето ежедневие.
Всеки един ученик от екипа на Hydrowell ще има възможността да се срещне с професионалист от отдел „Човешки ресурси“ на Нестле България и да присъства на индивидуална кариерна консултация.
Нестле България е дългогодишен партньор на JA България и инициативата „Изгряващи звезди“. Участието в този проект е част от глобалната инициатива „Нестле се нуждае от младите хора“ и мисията на компанията да подкрепя и инвестира в развитието на младите таланти на България. В допълнение на това, грижата към околната среда и насърчаването на отговорно отношение към природата е сред дългосрочните ангажименти на компанията, а продуктът създаден от Hydrowell помага за изграждането на едно по-зелено бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар