Translate

вторник, 9 февруари 2021 г.

Boehringer Ingelheim обяви сключването на обвързващо споразумение за придобиване на частната клинична биотехнологична швейцарска компания NBE-Therapeutics

 

 

Така Boehringer Ingelheim значително разширява портфолиото си от нови конюгат антитяло-лекарства
/ADC/ -  насочени към раковите клетки
и, и таргетирани онкологични терапии, използвайки имуностимулиращата платформа iADC™ на компанията.

Основното съединение на NBE-Therapeutics NBE-002 в момента е в клинични проучвания Фаза I за тройно отрицателен рак на гърдата и други солидни тумори. Boehringer Ingelheim ще получи достъп до иновативна и уникална платформа, която ще бъде използвана за  изграждането на ADC портфолио и за разработването на потенциални комбинации с други компоненти от своето онкологично имунологично портфолио.

Д-р Мишел Пере, член на Управителният съвет на Boehringer Ingelheim, отговорен за отдел „Иновации“, заяви:

-Платформата iADC на NBE-Therapeutics допълва изключително добре нашето онкологично портфолио чрез различни възможности за таргетиране на туморните клетки. Заедно с нашите компоненти за имунно клетъчно насочване, може да бъде създадена възможност за откриване на нови важни комбинации, които ще позволят ефективно и трайно лечение на пациентите с рак. Тази сделка е поредният пример за дългосрочната ангажираност и стратегия на компанията Boehringer Ingelheim в процеса на затвърждаване на своята позиция като създател на иновативни терапии за лечение на онкологични заболявания при пациенти с незадоволени медицински потребности. Приветстваме с удоволствие екипа на NBE-Therapeutics в Boehringer Ingelheim и сме щастливи за възможността да си сътрудничим с тях в тази важна за нас и обществото задача.

Изследванията на Boehringer Ingelheim, насочени към раковите клетки, са фокусирани върху разработването на таргетни терапии за трудни за лечение солидни тумори. Индуцирането на смъртта на туморни клетки е ключов компонент, а ADC базираните подходи се появиха като мощна целенасочена терапия с потенциал за индуциране на имуногенна клетъчна смърт при намалена системна експозиция и токсичност.

Компанията значително ще засили стратегическия си фокус върху терапии, насочени към раковите клетки чрез придобиването на NBE-Therapeutics, и ще допълни съществуващите възможности за откриване на антигени, както и нови технологии за ангажиране на антитела и Т-клетки.

Общата стойност на сделката за придобиване на NBE-Therapeutics е 1.18 млрд. евро и включва потенциални клинични и регулаторни постижения.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар