петък, 16 ноември 2018 г.

Eкранизации по любими книги и мини детски кинофестивал ще радват най-малките зрители на киномания


Тази година екипът на Киномания ще зарадва най-малките си почитатели с вълнуващи филми и уникален детски кинофестивал.
Две от анимациите в програма са по обичани детски книги – „Белият зъб” (17 ноември, 13:00 часа, кино „Люмиер Лидл”) по класиката на Джек Лондон, част от френските предложения на кинофорума, както и „Мумините и чудната зимна страна” (25 ноември, 11:00 часа, „Люмиер Лидл”), по една от поредицата книжки на популярната финландската писателка Туве Янсон, разказваща за създанията с чудати форми, наречени Мумини.
В селекцията за малчуганите е включен и „Светът на Марни” (18 и 24 ноември, 11:30 часа, кино „Люмиер Лидл”) – симпатична анимация за оранжевата домашна котка Марни, която заедно със срамежливо куче Елвис, магаренцето Антон, което си мечтае да стане цирков артист, както и невротичния петел Егберт, се оказват забъркани в опасно приключение и издирвани от полицита, която ги смята за опасни престъпници...
За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Селектирани са 10 от най-добрите стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюди, създавани в продължение на две години по време на детски киноработилници. Уникалното във филмите е, че деца от 7 до 14 годишна възраст са авторите на сюжетите и декорите, актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от лентите.
За да бъде Детския кино фестивал още по-вълнуващ в края му ще бъдат раздадени и детски „Оскари”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар