Translate

събота, 26 февруари 2022 г.

„Децата на другата България“ се завръщат в ефира на bTV от 27 февруари

В новия сезон на предаването журналистът Георги Тошев търси формулата за успеха на наши сънародници на три континента

 

 

Данина Стефанова

Вдъхновяващата поредица „Децата на другата България“ на журналиста Георги Тошев се завръща в ефира на bTV с нови епизоди от 27 февруари – всяка неделя от 16:30 часа.

Какво е успехът - лично или професионално постижение? Път или амбиция, удовлетворение или самоцел? Животът в чужбина прави ли ни по-малко българи? Тези и много други въпроси поставя пред зрителите вторият сезон на документалната поредица „Децата на другата България“.

Екипът на продукцията ще срещне всички пред екраните с млади българи, родени зад граница или заминали по света още в детските си години. Любопитното е, че това, което ги обединява е стремежът към успешна реализация, независимо в коя част на планетата живеят в момента. Ню Йорк, Берлин, Рим, Виена, Стокхолм, Ница, Занзибар, Рока са част от местата, където журналистът Георги Тошев и екипът му откриват младите ни сънародници.

Каква е цената на успеха им? Отговорите зрителите ще получат от Марин Йотов, който работи в Бундестага; Данина Стефанова, интериорен дизайнер, работила за големи модни брандове, а днес – част от екипа на Acne Studio; актрисите Изабел Русинова от Италия и Евгения Радилова от Ню Йорк; Весела и Димитър - шампиони по спортни танци и финалисти в тв реалити формата „Dancing Stars  в Австрия и Виетнам. И още много други будни българи, които имат успешна реализация в чужбина.

„Забележителен е начинът, по който тези млади хора намират своето място под слънцето. Умението им да се адаптират, да живеят пълноценно в различни точки на планетата, без да забравят, че завинаги принадлежат на България. През техните истории търся отговор на въпроса как се променя света и кои са качествата, които трябва да изграждаме у младите хора, за да се реализират те пълноценно. “ Героите в новите серии на поредицата си дават сметка, че успехът е лично постижение, но и отговорност. Някои от тях се сблъскват с предубеденост, дори дискриминация към българите по различни причини, но успяват да променят тези нагласи с професионални и лични качества“, казва Тошев.

Марин Йотов
Големият урок в документалната поредица е в постоянството, с което героите на „Децата на другата България“ сбъдват мечтите си. Защото те са сред реалните посланици на страната ни по света.

Още в първия епизод от новия сезон на поредицата –той обещава среща с момиче от малък български град, което постига световни успехи. Коя е красивата Весела и как с лекота сменя няколко континента, зрителите ще разберат тази неделя.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар