Translate

вторник, 28 февруари 2023 г.

Xiaomi стартира оценки на въглеродния отпечатък от продуктите си и засилва осведомеността за устойчивия начин на живот

 
 

Xiaomi, една от водещите световни компании за потребителска електроника и интелигентно производство, днес обяви, че е извършила анализ на въглеродния отпечатък LCA на своя най-нов флагман смартфон в сътрудничество с външен анализ на въглеродни данни и организация за сертифициране, която позволи създаването на цялостен процес и методологичен модел за оценка на въглеродния отпечатък на смартфон продукти.
Този LCA подход включва измервания на общите емисии на парникови газове от добива на суровини до производството, разпространението, употребата и евентуалното изхвърляне на продукта. По-конкретно за въглеродния отпечатък на Xiaomi 13 Pro, измерванията на Xiaomi обхващат оценката на въглеродните емисии от суровини, производство, дистрибуция, съхранение по цялата верига и изхвърляне в края на жизнения цикъл и са маркирани като 62,8 kg CO2e. Това измерване е в съответствие с PAS2050, за да се гарантира точност и достоверност на данните.
„Ангажирани сме с тези ценни данни, за да информираме вземането на решения и да дадем приоритет на устойчивостта във всичко, което правим“, заяви представител на Xiaomi, „Тази инициатива ни позволи да постигнем значителен напредък в намаляването на нашия въглероден отпечатък и да гарантираме, че нашите продукти имат положително въздействие върху околната среда. Горди сме да продължим по този път към по-устойчиво бъдеще."
Xiaomi, като участник в Глобалния договор на ООН /UNGC/, който подкрепя целите за устойчиво развитие /SDG/, установени от ООН, отдава голямо значение на интегрирането на целите за устойчивост, които са в съответствие с неговия бизнес и индустрия.
В момента Xiaomi предлага над 40 енергоспестяващи продукта и използва дизайна One Paper Box, за да намали опаковките с до 40%. С внедряването на тази система за управление на въглеродния отпечатък LCA, Xiaomi прави значителна стъпка към постигане на целта си за устойчивост и подчертава своя ангажимент за разработване на екологични продукти, които са от полза както за потребителите, така и за планетата.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар