Translate

сряда, 1 март 2023 г.

“Български кораб потъва в бурно море” тръгва в кината от 3-и март Българският филм за цялото семейство

 
 
От тази пролет в кината зрителите ще могат да видят един български филм, направен за цялото семейство.  „Български кораб потъва в бурно море“ излиза на екраните в цялата страна на 3-и март. Лентата е дебютна за режисьора Петринел Гочев, известен с театралните си постановки и творби в изобразителното изкуство. Сценарият е негово дело в съвместна работа с актрисата и художник Гергана Змийчарова. Зад камерата застава Румен Василев, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов от ГАЛА ФИЛМ.
Филмът разказва историята на седемгодишният Петьо, който няма търпение да стане голям и брои дните до започване на учебната година, когато в една слънчева сутрин разбира от майка си, че баща му е заминал в чужбина. Петьо е изпратен в принудителна ваканция на село. Там Петьо открива приятелството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят срещу Тайфата и Истината.
Историята на Петьо е захранена от живота и част от нея е лично преживяна от режисьора Петринел Гочев. „Български кораб потъва в бурно море“ е филм за пътуването на Детето към истината. "Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред важните неща в техния живот", споделя Петринел Гочев.
Главните роли са поверени на малките таланти – Ален Ангелов, син на актьора Деян Ангелов, и Християн Манолов. На екран се завръща и обичаният актьор Михаил Мутафов. В останалите роли влизат Гергана Змийчарова, Димо Димов, Весела Бабинова, Станислава Николова.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар