Translate

неделя, 26 февруари 2023 г.

Вечни класики и хитови продукции в седмица 4 на „Треска за Оскари“

Не пропускайте селекцията отличени филми всеки ден по KINO NOVA
 
 
Истинско филмово приключение очаква киноманите в „Треска за Оскари“. Четвъртата седмица на кампанията е подготвила седем хитови ленти, една от които премиерна за България. Всеки ден от 21:00 ч. телевизионният канал
KINO NOVA ще предложи взривоопасен екшън, висок адреналин, чувствени моменти и непримирими сблъсъци.

Премиерата Призови ме с твоето име“ /27 февруари/ ще превземе KINO NOVA в понеделник. Във филма 17-годишният Елио Пърлман /Тимъти Шаламе/ прекарва безгрижните летни дни в семейната вила в Италия, когато очарователният учен Оливър /Арми Хамър/ започва работа като стажант при бащата му. Сред обляното в слънце великолепие на чувствената обстановка, двамата ще открият опияняващата красота на пробуждащото се желание през едно лято, което ще промени живота им завинаги.
Във вторник /28 февруари/ култовият трилър „Боен клуб“ ще вдигне адреналина. Младият Джак има всичко, но страда от безсъние и започва да посещава различни терапевтични групи, където се запознава с Марла. Докато по време на полет той среща Тайлър Дърдън, който ще преобърне подредения му живот. Двамата основават "боен клуб" и Джак разбира, че може да съществува без скъпи вещи, дори без зъби. Но в един момент вижда, че не може да се отърве от Тайлър и взима радикално решение.
Разтърсващата военна драма „Пърл Харбър“ /1 март/ ще съчетае умело екшъна с красива романтика в сряда. Бен Афлек, Кейт Бекинсейл и Джош Хартнет попадат във водовъртежа на войната и любовта в епичната лента, отличена с "Оскар". Филмът дава човешките измерения на трагедията, представяйки съдбите на трима души на фона на историческите събития на Втората световна война.
Том Ханкс ще влезе в битка със сомалийски пирати в четвъртък /2 март/. Създаденият по действителен случай филм „Капитан Филипс“ проследява историята на отвлечения през 2009г. американски товарен кораб Мерск Алабама. При нападението командващият офицер – капитан Ричард Филипс /Том Ханкс/ и лидерът на сомалийските пирати – Мусе /Баркад Абди/ започва непримирим сблъсък.
В петък /3 март/ е ред на култовия режисьор Майкъл Бей за пореден път да събере
армия от звезди и роботи в „Трансформърс: Тъмната страна на Луната“. Лентата разказва за финалния титаничен сблъсък между извънземните роботи. Решени да отмъстят за претърпяната загуба, десептиконите призовават могъщия владетел на тяхната планета Кибертрон с надеждата, че той ще сложи край на човечеството и аутоботите.
Кампанията „Треска за Оскари“ продължава в събота /4 март/ с драмата „Съюзени“ с участието на Брад Пит и Марион Котияр. През 1942г. офицер от канадската разузнавателна служба в Северна Африка се запознава с нетипична за времето жена – френски боец от съпротивата и участва в смъртоносна мисия зад вражеските линии. Когато успяват да се съберат в Лондон, разбират, ще бъде застрашена от огромното напрежение на войната.
Носителят на две награди „Оскар“ – „Блейд Рънър 2049“ може да бъде проследен в неделя /5 март/. Действието в лентата се развива събитията от първия филм от 1982г. Полицаят от Лос Анджелис Кей /Раян Гослинг/ работи като Блейд Рънър – залавя и обезврежда блейд рънъри. Но при последната си мисия той разкрива тайна, която би могла да хвърли остатъците от обществото в пълен хаос.
Кампанията „Треска за Оскари“ ще завърши на 12 март, когато предстои да бъдат раздадени и статуетките в 95-ото издание на най-престижните кино награди „Оскар“. Церемонията ще бъде излъчена на живо по филмовия канал KINO NOVA в нощта на
12 срещу 13 март, а кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро. Дотогава зрителите ще могат да проследят селекцията филми, част от кампанията “Треска за Оскари“ по KINO NOVA всяка вечер 21:00 ч. Един от най-запалените филмови фенове ще има възможността да спечели специална награда във
Facebook страницата на KINO NOVA – смарт телевизор.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар