Translate

петък, 17 февруари 2023 г.

National Geographic - Пътуване за чернокожи през Америка /60 мин/

Премиера: 18 февруари 2023 г., събота, от 21:00 ч.
 
 
Във време на расови предразсъдъци, спекулиране с цените и физическо насилие безопасното пътуване е почти недостъпно за много американци. Виктор Хюго Грийн, който черпи от опита си на пощенски служител в Харлем, съставя пътеводител, който прави революция в пътуванията на афроамериканската общност: „The Negro Motorist Green Book“.
Публикуван ежегодно от 1936 до 1966г., този пътеводител съдържа списък на хотели, ресторанти и бензиностанции от Кънектикът до Калифорния, които обслужват афроамерикански клиенти. Няколко от тези исторически забележителности са запазени и до днес. 
В тази документална продукция водещата ще се отправи на пътешествие от едното крайбрежие до другото, за да посети местата, включени в историческия списък на „Зелената книга“. Нашите гидове ще посетят тези съвременни исторически забележителности и ще съберат ценни разкази и знания за тези места от местни експерти. По време на това пътуване ще научим за фантастичните бизнеси на чернокожи и спокойните убежища, които са процъфтявали във време на расови конфликти.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар