Translate

неделя, 12 февруари 2023 г.

Вълнуващ кино маратон във втората седмица на „Треска за Оскари“

 

Драмата „Ако Бийл стрийт можеше да говори“ ще направи своя дебют по KINO NOVA в понеделник, а филмовите награди БАФТА 2023 ще бъдат излъчени на живо в неделя
 

 
 
Опасни мисии, напрегнати моменти и любовни трепети ще се преплетат в новата седмица на кампанията „Треска за Оскари“. Шестте заглавия, отличени с номинация или награда от Академията, могат да бъдат проследени всеки ден от 21:00 ч. Финал на втората седмица
на 19 февруари ще постави церемонията по раздаването на филмовите награди БАФТА 2023, които ще бъдат излъчени на живо за първи път в българския ефир от 21:00 ч. по KINO NOVA.
Ударно начало на седмицата ще даде премиерният филм с награда „Оскар“ за Най-добра актриса в поддържаща роля „Ако Бийл стрийт можеше да говори“. Базирана на романа на Джеймс Болдуин, лентата разказва за младата Тиш от Харлем. Току-що сгодената жена ярко си спомня страстта, уважението и доверието, които са я свързвали през годините с нейния годеник – художника Алонзо Хънт с прякора Фони. Приятели от детството, преданата двойка мечтае за съвместно бъдеще, но плановете им се провалят, когато Фони е арестуван за престъпление, което не е извършил…
Навръх празника на любовта Свети Валентин, KINO NOVA ще подари на зрителите чувствената история за намерената и изгубената любов в „Синя валентинка“. Изпълнени с романтични спомени от миналото, Дийн и Синди използват една нощ, за да опитат да спасят пропадащия си брак. Драмата е честен портрет на една връзка, пропита от многобройни житейски проблеми.
В лентата „Армагедон“, която ще бъде излъчена в сряда /15 февруари/, изпълнителният директор НАСА /Били Боб Торнтън/ ще разбере, че след 18 дни Земята ще бъде унищожена от метеорит. Той няма друг избор, освен да изпрати екип специалисти, начело с Хари Стемпър /Брус Уилис/, във вълнуваща битка за спасяването на света.
В четвъртък /16 февруари/ киноманите ще се пренесат в близкото бъдеще, където боксът с роботи се е превърнал във високотехнологично занимание. В екшън-фантастиката „Жива стомана“ изтощеният боец Чарли Кентън /Хю Джакман/ се обединява с отчуждения си син Макс, за да вдъхне живот на робот-гладиатор и да получи последен шанс за изкупление.
Работната седмица ще завърши с „Трансформърс“ в петък /17 февруари/. Далеч на планетата Кибертрон избухва гражданска война между двете раси на роботите – благородните аутоботи, водени от Оптимус Прайм, и коварните десептикони, командвани от Мегатрон. Планетата Земя попада в центъра на конфликта и съдбата на човечеството ще зависи от обикновено момче на име Сам.
Първата част на блокбъстъра „Спайдърмен“ ще бъде излъчена в събота /18 февруари/. Когато студентът Питър Паркър /Тоби Магуайър/ е ухапан от генетично модифициран паяк, той се сдобива със свръхчовешка сила. С нея идва и голяма отговорност, тъй като супергероят ще трябва да се пребори срещу несправедливостта и отмъстителен враг, за да помогне на невинните.
Бляскав завършек на седмицата ще дадат филмовите награди БАФТА 2023 на 19 февруари. Престижната церемония ще бъде излъчена за първи път в българския телевизионен ефир от 21:00 ч. по KINO NOVA. Кои ще бъдат големите победители, не пропускайте да разберете следващата неделя.
Кампанията „Треска за Оскари“ ще завърши на 12 март, когато предстои да бъдат раздадени и статуетките в 95-ото издание на най-престижните кино награди „Оскар“. Церемонията ще бъде излъчена на живо по филмовия канал KINO NOVA в нощта на 12 срещу 13 март, а кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар