Translate

сряда, 29 април 2020 г.

Амджен и фондация „АМДЖЕН“ даряват близо 12,5 млн. долара в подкрепа на борбата с Covid-19 по света


На територията на България към момента Амджен е осъществила дарения в размер на 110 000 лв.

Биотехнологичната компания Амджен и Фондация „Амджен“ даряват близо 12,5 млн.щ.д. в подкрепа на държавите по света за посрещане на неотложни нужди, свързани с пандемията COVID-19. Средствата ще бъдат използвани в помощ на международни общности и  организации, които работят активно за справяне със ситуацията. В допълнение към това Фондация „Амджен“  се ангажира да удвои даренията, направени от служителите на компанията по целия свят, пожелали да отделят свои собствени средства в борбата срещу COVID-19.
„Пандемията COVID-19 създаде поредица безпрецедентни предизвикателства пред хората, правителствата и здравните системи по целия свят, както и спешна необходимост от незабавна подкрепа на мерките, които общностите взимат, за да се забави разпространението на вируса и да се помогне на най-засегнатите“, сподели Робърт А. Брадуей, председател и изпълнителен директор на Амджен. „Надяваме се, че нашата подкрепа ще помогне на организациите, работещи на първа линия, да отговорят на неотложните нужди към този момент“, допълни той.
На територията на България към момента Амджен е осъществила дарения в размер на 100 000 лв. към Министерство на здравеопазването за предпазни средства и тестове и 10 000 лв. към сформирания COVID-19 Фонд на Асоциацията на Научноизследователските Фармацевтични Производители в България /ARPharM/.
„Като биотехнологична компания считаме за наш дълг да подпомагаме здравната система и обществото в борбата с вируса. Щастлива съм да видя, че много компании от различни браншове в страната разсъждават като нас. Вярвам, че с общи усилия и взаимна подкрепа ще се справим с тази криза“, сподели д-р Красимира Чемишанска, генерален директор на Амджен България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар