Translate

понеделник, 7 ноември 2011 г.

Младежи масово поръчват дрога по интернет


Хиляди тийнейджъри ежедневно обменят информация в интернет как да се сдобият с наркотици и споделят преживяванията си от употребата им, показва проучване на младежката организация на БЧК във Варна. В продължение на 6 месеца доброволците са изследвали над 50 сайта и са установили, че когато искат да си купят дрога във форумите, децата използват кодове.

Местата, където се продава и където са дилърите, се наричали "пости", "телефонистите" пък доставяли дрогата до адреса. Ако някой отвори тема "Искам да опитам трева", около 70-80% от мненията са поощрителни, заяви Весела Пенчева, координатор на БЧК във Варна. В интернет пространството изобилствало и от съвети как да се приемат наркотици, с какво не бива да се комбинират и че марихуаната е абсолютно безвредна. Във форумите имало и деца на 12 години, които питали какъв ще е ефектът от дрогата, какво да очакват и кога ще им мине.
------
Употребата на амфетамини от младите хора в България нараства неудържимо през последните няколко години. Докато преди 2-3 години за тях се говореше като за нещо, което не засяга страната, сега 70% от учениците в София твърдят, че са пробвали екстази и други синтетични таблетки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар