Translate

четвъртък, 10 ноември 2011 г.

“Синята коалиция” каза три пъти "не" на бюджет 2012

Лидерите на десницата Мартин Димитров и Иван Костов заявиха, че ГЕРБ окончателно са се отказали от реформи, задълбочават кризата и оставят икономиката да фалира.
" Бяга се от политическия дебат, защото от ГЕРБ нямат сили да спечелят нито един такъв спор" каза Костов и поясни, че финансовият министър Симеон Дянков е загубил доверието му заради искането държавният дълг да набъбне с 4,5 млрд. лв., с  което според него  дефицитът ще скочи от 13,7% на почти 19%.
За бюджета на НЗОК сините иронизираха, че ГЕРБ са си поставили задача да задържат България на последно място в ЕС по здравни услуги.
Те казаха три пъти “не” каза на бюджетите на НЗОК и НОИ и на държавния бюджет за 2012 г.
А мотивите им бяха: "Не само изцепките, не само това, че не е в състояние да предложи и да наложи решения, просто заради пълната безпомощност. Това е бюджетът на течението, на движението по линията на най-малкото съпротивление. Това са бюджетите от последните десет години. Никой нищо не прави, никой нищо не може да наложи да се направи, никой не може да наложи да се дадат решения. Това е просто нещо, което не си заслужава повече да бъде подкрепяно.Цялостното поведение на партия ГЕРБ е да не правят нищо. Те запазват всички политики на тройната коалиция. Това ще води до поетапно избухване на бомба".
Председателят на СДС Мартин Димитров отправи молба към българските граждани: "В момента няма пилот в кабината на самолета. Искам да погледнат, да видят, че няма пилот наистина и да се стреснат. Трябва да те е страх, ако пътуваш в самолет и няма пилот", образно поясни тезите си лидерът на СДС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар