Translate

четвъртък, 24 юли 2014 г.

Проектът „Вива клиник на път“



се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, за изпълнение на проект BG051PO001-2.2.03 – „На път”.
В неговите рамки се осигуряват средства за горивото на служебните автомобили на „Медико-дентален център Вива“ ООД, които транспортират 43-та служителите на здравното заведение от домовете им в Бургас, Несебър и Поморие до работното място. По този начин се скъсява времето им за придвижване до клиниката, която работи целогодишно в к.к. Слънчев бряг – Запад.
„Вива клиник” обслужва пациенти от целия регион, от Слънчев бряг до Обзор, а през активния туристически сезон през здравното заведение преминават хиляди летовници. „Проектът е важен, защото в региона има дефицит на медицински специалисти и се налага те да бъдат транспортирани от други градове. Във „Вива клиник” работи единственият рентген в региона по договор с НЗОК и единственият офтамолог в радиус от десетки километри. Разполагаме с кардиолог, гинеколог, уролог. Убедени сме, че по този начин ще подобрим и нивото на здравеопазването, защото осигуряваме за нашите пациенти този тип специалисти”, коментира управителят на здравното заведение д-р Станко Чобанов.
Проектът възлиза на стойност 72792 лв. и е с продължителност 1 година. Целта е да се насърчи мобилността в областта на здравеопазването на територията на Област Бургас. След приключването на проекта, ръководството на „Вива клиник” ще продължи да осигурява безплатен транспорт за своите служители, допълни д-р Чобанов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар