Translate

вторник, 22 юли 2014 г.

Бургас вече има медицински факултет към Универститет „Проф. д-р Асен Златаров



Той ще носи името "Обществено здраве и здравни грижи" към Университет "Проф. д-р
Асен Златаров". Предложението, внесено от МС, беше прието единодушно от 150 депутати.
Във факултета ще се извършва обучение по специалността от регулираните професии "Медицинска сестра" от професионално направление "Здравни грижи" и по специалността "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" от професионално направление "Обществено здраве".
В него ще работят 46 преподаватели. Определеният от Националната агенция за оценяване и акредитация капацитет на специалността от регулираните професии "Медицинска сестра" за висшето училище е 80 студенти и 120 студенти за специалността "Медицинска рехабилитация и ерготерапия".
Община Бургас вече осигури 200 000 лв. за препроектиране на една от недовършените сгради в университета. Близо 4 млн. лв. са необходими за пълното й преустройство и оборудване, за да се превърне в модерна сграда за обучение на бъдещите студенти. Димитър Николов заяви убедеността си, че с общите усилия на община и държава, сградата ще бъде бързо преустроена и довършена. Тя ще дава възможност за разкриването и на нови медицински и предмедицински образователни структури.
„Бургазлии отново доказахме, че когато действаме обединено,постигаме своите цели", каза кметът на Бургас Димитър Николов. Според него, разкриването на новия медицински факултет е стъпка към повишаване качеството на бургаското здравеопазване . Това ще даде възможност за привличането на най- добрите хабилитирани медицински преподаватели, които да бъдат включени и в грижата за пациентите в бургаските болници.


Няма коментари:

Публикуване на коментар