Translate

сряда, 23 юли 2014 г.

Българските състезатели печелят медали на 15 Европейски игри за трансплантирани във Вилнюс



На 15 Европейски игри за трансплантирани - сърце и бял дроб, които се проведоха във Вилнюс, Литва, в периода 12 -17 юли т. г.за пръв път България взе участие, чрез Алианса на трансплантираните и оперираните(АТО) „Бъдеще за всички”.
България се представи с двама състезатели (сърдечно трансплантирани) - Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички”  и Огнян Ганчев. И двамата са .
Още при първите си участия, на 13 юли 2014 г., те успяха да завоюват един златен, два сребърни и един бронзов медал в плувните дисциплини: 50 метра гръб, 100 метра гръб, 50 метра бруст и 50 метра свободен стил. Състезанията по плуване се проведоха в басейните на Литовския Младежки Център в град Вилнюс.
По време на 15 Европейски игри във Вилнюс бяха проведени редица мероприятия и срещи с представители на други европейски пациентски и спортни организации, като  бяха обсъдени  темите:  резистентност на имуносупресорите, начин на живот, възможности за по голяма преживяемост и повишаване на спортния дух при пациентите.
Това съобщиха от:Пациентски организации „Заедно с теб”, Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата „Усмихни се”,Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички” и Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар