четвъртък, 29 януари 2015 г.

Цецка Цачева, председателят на 43 НС: Вкарването на политици в затвора не може да е самоцел. Възможно е да станем свидетели на влизането на политици в затвораСлед като парламентът прие актуализираната стратегия за съдебна реформа, е възможно да станем свидетели на влизането на политици в затвора. Това заяви председателят на Народното
събрание Цецка Цачева пред БНТ. Тя беше категорична, че не може да бъде самоцел вкарването на политици в затвора. В допълнение беше обяснено, че все пак ако има такива, за които има доказателства, те "трябва да влязат на топло".
Относно упрека на ДПС, че здравният министър Петър Москов говорел ксенфобски, Цачева коментира, че когато се говори от парламентарната трибуна, всеки политик трябва да мери думите си. “Езикът на омразата не работи за единение на обществото ни. Аз не съм цензур на различните групи и на риториката и лексиката, която упражняват. Мога да дам трибуна на обратно становище, на друго мение по въпроса”, заяви Цачева. Според нея е по-добре противопоставянето да се случва в парламента, а не по улиците и площадите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар