Translate

неделя, 2 август 2015 г.

Фондация "Св. Св. Константин и Елена" обяви своя нов прием на кандидати по стипендиантска програма "Туризъм"

През учебната 2015/2016 година тя ще подпомогне обучението на общо четирима студенти – отличници от висшите учебни заведения в страната.
Квотите по програмата са две стипендии за зимния семестър и две стипендии за летния семестър. Всяка стипендия е в размер на 1500  лв. и се изплаща на пет равни месечни вноски.
Кампанията за набиране на кандидат-стипендианти за зимния семестър започна на 20 юли 2015 г. и ще продължи до 20 август 2015 г.  Кандидатите трябва  да са студенти, записани редовна форма на обучение степен бакалавър по специалност "Туризъм" и да имат общ успех от летния семестър на учебната 2014/2015 година не по-нисък от отличен 5.50. И тази година с предимство при класирането се ползват студенти в неравностойно положение - млади хора, израснали под институционална грижа, студенти от социално слаби семейства, сираци и полусираци, студенти със степен на инвалидност и млади хора със специални образователни потребности.
Стипендиантите ще бъдат определени до 15 септември.
---
Стипендиантската си програма "Туризъм"Фондацията реализира за втора поредна година съвместно със „Св. Св Константин и Елена Холдинг“ АД.
Целта на Фондацията е да подпомогне образованието и обучението на висококвалифицирани и талантливи млади българи, които имат амбицията да се реализират в ключови за икономиката ни сфери. Чрез стипендиантските си програми Фондацията насочва вниманието си и към области, чието бързо развитие в бъдеще би довело до недостиг на изградени кадри.
В началото на септември се очаква да стартира най-новата стипендиатска програма на Фондация "Св. Св. Константин и Елена" – „Здраве чрез СПА“. Програмата ще е насочена към студенти от медицинските колежи и университети, които са избрали професия, тясно свързана с алтернативните форми за подобряване на човешкото здраве:  морелечението (таласотерапия), СПА и Wellness терапиите, балнеологията, рехабилитацията, физиотерапията, кинезитерапията, ерготерапията, лечебните и спортните масажи и медицинската козметика. 
Фондация „Св. Св. Константин и Елена” финансира талантливи български студенти, с мисията да изпълни един социален ангажимент за задържане на младите хора в България и намиране на добри възможности за тяхната професионална и човешка съдба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар