неделя, 2 август 2015 г.

Фортекс Нутрасютикалс получи разрешително от Изпълнителна агенция по лекарствата за производство на лекарствени продуктиНай-големият български производител на хранителни добавки в страната Фортекс Нутрасютикалс разшири развойната си дейност като стартира производство и на лекарствени
продукти.
Компанията получи разрешително от ИАЛ за производство на лекарствени продукти, а до края на т. г. планира да има регистрирани 10 лекарствени продукта. Амбицията на мениджърския и екип е тя да се наложи сред най-големите български производители на висококачествени лекарства в страната и извън нейните граници, сподели Георги Филипов, изпълнителен директор на Фортекс Нутрасютикалс, по време на официалното представяне на производствената база в столичния квартал Суходол.
Към момента са инвестирани 5 млн. лв. за изграждане и модернизация на производствената база. В завода са изградени чисти помещения, химична и микробиологична лаборатории, както и специални помещения за производство на хранителни добавки и твърди лекарствени форми, съгласно изискванията на всички фармацевтични стандарти.
Първият продукт, с който ще стартира компанията фармацевтичното си производство, е препарат за бързо облекчаване симптомите на простуда и грипоподобни състояния, заболявания на горните дихателни пътища, алергичен ринит и ринофарингити.
Отис продуктът е с търговското наименование Флурапид. Други направления, в които тя ще стартира производство на лекарствени продукти, са неврология, ендокринология, горни дихателни пътища, както и болкоуспокояващи препарати.
Фортекс Нутрасютикалс е изцяло българска компания, с близо 20-годишен опит в производството на натурални продукти за здраве в сегмента на хранителните добавки и здравната козметика. Компанията изнася продукцията си за над 15 страни от Европа и Азия, и предлага повече от 100 продукта в портфолиото. Работодател е на 70 души, с годишен оборот от близо 8 млн. лева. Площта на завода на Фортекс Нутрасютикалс е
2 100 кв.м. с капацитет на производствените мощности за над 2,5 млн. опаковки годишно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар