Translate

понеделник, 20 юни 2011 г.

Екс пушачите са неудържими

е мотото на общоевропейската кампания, чието начало бе дадено от европейският комисар за здравеопазването и потребителите Джон Дали. 
Кампанията е насочена към пушачи на възраст от 25 до 34 години , в която попадат близо 28 милиона души в ЕС, и  цели да подчертае ползите за пушачите, ако спрат да пушат, и открива в постиженията на бивши пушачи пример за онези, които искат да се откажат от тютюнопушенето. За да спрат цигарите, пушачите могат да разчитат и на практическа помощ благодарение на един от новаторските елементи в кампанията — програмата „интернет консултант“ (iCoach).
Първата година от кампанията е посветена на развитието и налагането на идеята. Акцентът през следващите години ще бъде върху ползите за бившите пушачи — физиологическите, личностните и дори финансовите плюсове, които носи отказването от цигарите. Особено внимание ще бъде отделено на определени групи, като жените и хората с по-ниско социално-икономическо положение. Това ще гарантира, че посланието „Екс пушачите са неудържими“ ще бъде съобразено с националната специфика и демографските групи, за да достигне до всички кътчета на Европейския съюз.




Няма коментари:

Публикуване на коментар