Translate

петък, 24 юни 2011 г.

България получи международно признание за напредъка в лечението на Таласемия


По време на 12-та международна конференция по таласемия и хемоглобинопатии и 14-та международна конференция за пациенти и родители на Международната таласемична федерация (TIF), които се проведоха едновременно в Анталия, Турция.
Зам. председателят на Организацията на таласемиците в България (ОТБ) Иван Иванов беше избран за член на борда на директорите на TIF, съобщиха от ОТБ.
Присъстващите на форума пациенти и лекари, имаха възможност да се запознаят с последните иновации в областта на превенцията, клиничния мениджмънт и контрола на железния свръх товар, трансплантацията на стволови клетки, безопасността на кръвта, мениджмънта на усложненията, пациентските права и др.
С последните нововъведения българските пациенти ще получат достъп до най-успешните световни практики в лечението на таласемия майор, а внедряването и развитието на мултидисциплинарен център и система за грижа за пациента ще допринесат за прилагането на съвременния модел на лечение.
Благодарение на иновативните протоколи за хелатираща терапия (изчистване на организма от свръх товар токсично желязо натрупващо се в следствие на множеството кръвопреливания), ще могат да бъдат постигнати и поддържани високо качество на живот и пълноценна интеграция на болните.


-------

TIF е глобална международна организация, основоположник и движеща сила на прогреса в лечението и подобряване на качеството на живот на пациентите с таласемия майор.
Тя е основана 1986 г., а от 1996 г. поддържа официални отношения със СЗ. В нея членуват 55 национални таласемични  организации, от които 48 имат право на глас, като асоциираните членове са 114 от общо 54 държави.
ОТБ е член на TIF от самото си основаване през 2007г. и гласуващ член от 2010г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар