Translate

понеделник, 20 юни 2011 г.

Шепа ядки -засилен имунитета


Ежедневно хапвайте по малко различни видове ядки, орехи, бадеми, лешници, за да засилите имунитета си. Те влияят благотворно на дейността на мозъка, а и носят полза на целия организъм. Особено подходящи са бадемите. В тяхната обвивка се съдържат важни вещества, които засилват реакцията на имунната система и я правят устойчива на вируси. Същевременно те са богати и на желязо и калций, както и на витамин Е, който е мощен антиоксидант. Бадемите са полезни при малокръвие, нарушения в зрението, а бадемовото масло действа благотворно на кожата, защото отстранява почти всички раздразнения.
При заболявания на стомашно-чревния тракт и бъбреците е добре да се приемат едновременно бадеми и топло мляко. Сладките бадеми се препоръчват при повишено ниво на холестерол, хипертония, ракови заболявания, очни болести, затлъстяване, язви, киселини. Горчивите видове бадеми обаче съдържат твърде голямо количество ефирни масла, които могат да нанесат вреда на здравето.
Най-новите изследвания показват, че някои влакна, които се намират в бадемите, блокират абсорбирането на мазнини. Затова след консумация се чувстваме по-дълго сити и желанието да похапваме намалява.
Шепа бадеми осигурява необходимата дневна доза витамин Е, а това е идеалната превантивна мярка срещу болестта Алцхаймер, сочат последни проучвания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар