Translate

неделя, 2 август 2015 г.

МБАЛ "Света Марина" Плевен е най-модерната болница в Югоизточна Европа



Във високотехнологичната многопрофилна болница инвестицията е частна. МБАЛ "Света Марина" е естествено продължение на специализираната болница със същото име за активно
лечение по акушерство и гинекология, засега работи именно това отделение.
"Казвал съм го много пъти - няма сила, която да спре новите технологии. Те се прилагат първо във въоръжението и космическите науки, а след това идват в медицината. Ние започнахме тази болница от гола поляна и, честно казано, аз в началото не вярвах, че ще стане. Целта ни е да затворим цикъла, като осигурим на пациентите си всичко нужно след операцията - химиотерапия, лъчелечение", каза медицинският управител, проф. Григор Горчев.
106 фирми са участвали, чрез пряко договаряне в строителството, оборудването и обзавеждането на новата болница, от тях 32 са плевенски. Разгърнатата площ е около 7 000 кв.м, леглата са 86 плюс 8 в реанимация. Гордост за създателите на МБАЛ "Света Марина" е IT-системата, каквато има в малко болници в Европа.
Съвременните технологични и безпрецедентни по сложност IT системи, интегрирани в болничната информационна система за контрол на качеството и сигурността на лечението дават възможност за телемедицина, дистанционни консултации с водещи експерти от страната и чужбина и др.
Общо персоналът е от 200 човека, от които 40 са лекари, от които трима са професори и трима доценти, а една четвърт от специалистите с висше образование са на възраст под 30 години, има 6-има специализанти и трима докторанти.
Екипът на Специализираното бюро за обслужване на чуждестранни пациенти предоставя услуги на 10 езика: английски, руски, сръбски, хърватски, френски, испански, немски, гръцки, турски и арабски. Те оказват топло посрещане, съдействие и помощ за болния и придружаващите го, като могат да ви посрещнат още от летището, да се погрижат за настаняването на близките в хотел, както и за цялостната програма на престоя им.
Болничният интериор е подчинен на съвременните научни разработки на специалисти в областта за връзката между възстановителния процес на пациента и интериорния контекст. В помещението със скенера и рентгена има огромни фотоси на цъфнали клонки, а от уредба се носят птичи трели. Храната се осигурява чрез кетъринг. Стаите са стандартна, премиум и студио, с телевизор и високоскоростна интернет-връзка. Кътове за социални контакти на пациентите има на всеки етаж. На разположение е библиотека, видеотека, вестници и списания Мисията на МБАЛ "Света Марина" - Плевен е предоставяне на първокласни според световните стандарти медицински грижи и услуги, достъпни за българските пациенти чрез въвеждане на оптимизиран концептуален мениджмънт на всички работни нива и използване на съвременни високотехнологични решения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар