Translate

неделя, 2 август 2015 г.

Д-р Хасан Адемов, депутат от ДПС и член на здравната комисия в парламента: За да бъде подкрепена радикална промяна в сектора, трябва и високо ниво на компетентност, което обаче далеч надвишава компетентностите само на един екип от една политическа партия



За съжаление по предложените мерки на д-р Москов няма съгласие дори в рамките на
управляващата коалиция, камо ли да говорим за опозиционни и извънпарламентарни партии. Съществува усещането, че вместо да се позиционира като силен министър, д-р Петър Москов се опитва със силови похвати да реши проблемите в сектор здравеопазване. Имам предвид, че всеки директор, който се обяви срещу предлаганите от него мерки, е заплашен и уволнен, поясни д-р Адемов.
Същевременно дефицитът на НЗОК продължавала расте, дълговете на болниците гонят 500 млн. лв. и няма никаква идея как ще се стопят. Да припомним, че в края на мандата на тройната коалиция те бяха 39 млн. лв. Министърът се радва на висок рейтинг и защото успя „да напипа" негативните обществени настроения към маргинализираните групи у нас, дължи го и на атаката си по отношение на ДПС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар