вторник, 4 август 2015 г.

Ледът за половин Слънчев бряг се правел в свинарник


Ледът за заведенията в половин Слънчев бряг се произвежда от ледогенератор в свинарник.
Това става ясно от проверка на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните
в Бургас.
„В Ахелой се натъкнахме на свинарник, където се произвеждаше голямо количество лед от ледогенератор, при невъобразимо нехигиенични условия, който снабдява половин Слънчев бряг. Този ледогенератор нямаше регистрация при нас“, каза д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас, цитиран от "Фокус".
Това е недопустимо, защото водата може да се зарази в този свинарник, посочи Митев. При едно евентуално хранително натравяне причините ще се търсят в храната, а те всъщност ще са в леда, обясни той.
66 проверки на временни обекти и хотели, предлагащи услугата „ол инклузив”, са извършени от инспекторите на БАБХ-Бургас в к.к. Слънчев бряг.
При проверките са издадени 9 броя предписания за констатирани несъответствия в сградния фонд и оборудването. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар