Translate

петък, 24 юни 2011 г.

Денят се познава и по закуската.. Бисквитите Belvita Добро утро - алтернатива на традиционната закуска

Международната компания Крафт Фуудс представи най-новия си продукт – Belvita Добро утро
Ивайло Найденов, маркетинг директор, Доротея Алексиева, старши бранд мениджър и Силва Ненчева от проучвания и развитие, експерти от екипа на Крафт Фуудс България, представиха новия и първи по рода си продукт на българския пазар бисквитите Belvita Добро утро, специално създадени за закуска.
Гости на събитието бяха известните нутриционисти – проф. Донка Байкова, зам. председател на Българското дружество по хранене и диететика, доц. Даниела Попова, началник клиника по терапия, метаболитно-ендокринни заболявания и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”, доц. Стефка Петрова, национален консултант по хранене и диететика към МЗ, д-р. Светослав Ханджиев, член на Европейската академия на науките по хранене (EANS) и г-жа Кристин Були от Франция, специалист проучвания по диететика, външен консултант на Крафт Фуудс при разработването на научни доказателства за здравословните продуктови качества.
Доволни сме, че Крафт Фуудс представи уникален за българския пазар продукт, който в комбинация с пресни плодове, млечни продукти и напитка,е балансирана закуска, здравословна алтернатива на традиционните тестени продукти като баници, мекици и др..
Резултатите от клинично-проведени опити, във Франция, Канада и Австралия, доказват ползите от бисквитите Belvita Добро утро, чиято консумация е изследвана в избрани таргет-групи. Фокусът на проучването е върху освобождаването на въглехидратите и гликемичния индекс на бисквитите, като част от балансирана закуска, оповести Алексиева.
Тя продължи, че е обнадеждена от факта, че 78% от българите смятат закуската за най-важното хранене на деня, според данните от наскоро проведено проучване у нас, независимо, че 76% посочват тестените изделия, сандвичите и кроасаните като свое първо хранене за деня, а едва 9%-зърнените храни.
В продължение на 10 години специалистите, разработваха различни методи преди да достигнат до оптималните технология на приготвяне и съставките на Belvita Добро утро. Комбинация от специално селектирани съставки като пълнозърнесто брашно, фибри, ценни витамини и минерали, приготвени при строго контролиран процес на печене, прави бисквитите здравословен и вкусен продукт с научно-доказани качества. Уникалността на тези бисквити се състои в това, че въглехидратите в тях имат удължено освобождаване, в продължение на четири часа, след консумацията им като част от една балансирана закуска. Благодарение на тези продуктови свойства нуждите на тялото от енергия са задоволени и то е в кондиция за по-дълъг период от време, подчерта Були.
Belvita Добро утро са хрупкави, вкусни бисквити без аналог на българския пазар. През миналата година, само за 7 месеца в Румъния, Belvita става марка Номер едно на пазара на бисквити, каза в заключение Найденов.
Нашите специалисти в областта на храненето и диететиката бяха единодушни, че идеалната сутрешна закуска е балансираната, която е най-важното хранене за деня и е задължителен елемент в здравословното хранене като цяло.
Сред най-подходящите продукти за закуска са пълнозърнестите продукти, поради наличието на фибри, витамини и минерали. Чрез комплексните въглехидрати, в т.ч. – фибрите), основни съставки на пълнозърнестите култури, на организма се осигуряват редица ценни за него свойства. Сутрешната закуска трябва да предоставя 25% от енергийната стойност на целодневното меню, сподели проф. Байкова.
Сутрешната закуската идва след най-големия период без храна в денонощието – време, през което организмът ни е изразходвал всички хранителни вещества от изминалия ден. Въглехидратите депа сутрин са празни и те трябва да се заредят. Затова най-подходящите храни, които му служат за „гориво” сутрин, са пълнозърнестите, млечните продукти и плодовете, за да се отключи метаболизмът и да се даде необходимата енергия на организма до обяда, допълни доц. Попова.
Присъстващите на пресконференцията журналисти опитаха балансирана закуска с бисквитите Belvita Добро утро, която бе артистично аранжирана от Ради Стамболов, вицепрезидент на "Евро - Ток България" и презентирана от Ива Дойчинова.
----------
За Belvita Добро Утро
Belvita Добро Утро са първите бисквити на българския пазар, специално създадени за закуска. Те се предлагат в три варианта – с мляко, с шоколад и лешници и с мед. В допълнение, всяка една бисквитка съдържа важни витамини и минерали, сред които витамините от групата В, включително фолиева киселина и желязо. Тъй като Belvita Добро Утро са бисквити, предназначени за сутрешна закуска, когато хората често бързат, продуктът се предлага в пакет от 50 гр. – подходящ за консумация и извън дома, и от 300 гр. – кутия, която съдържа 6 индивидуално опаковани порции от 50 гр., подходящи за споделяне с приятели, или в семейството.
--------
За Крафт Фуудс
Крафт Фуудс е втората най-голяма компания в света за храни и напитки, с годишен приход за 2010 г. от 49,2 милиарда долара. Тя присъства в 170 държави и има 127 000 служители. Крафт Фуудс България АД е филиал на корпорацията Крафт Фуудс и е производител и дистрибутор в България на добре познатите марки за кафе, шоколадови изделия и бисквити като Якобс, Нова Бразилия, Милка, Своге, Морени, Сушард, Тоблерон, Орео, Барни. Компанията има около 1200 служители и разполага с две производствени звена – фабрика за кафе в гр. Костинброд и за шоколадови изделия в гр. Своге.
--------
·         35% от населението в света не закусва,
·         40% хапват да понякога, но понякога не,
·         останалите въобще не намират време за закуска сутрин
Според специалистите уважаващият себе си човек яде 5 пъти дневно по малко като съблюдава редуциране на - мазнините от животински произход, солта, захар и трансмастните киселини, които увеличават лошия и намаляват добрия холестерол. Редовно консумира пълнозърнестите зърнени храни, които като незаменима част от съвременното балансирано хранене намаляват рискът от диабет, сърдечносъдови заболявания, запек (рисков фактор за възникването на рак на дебелото черво) и др.
Те са категорични, че 4-5 пъти е по-голяма опасността от развитие нае свръхтегло при тези, които сутрин не закусват. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар