Translate

вторник, 5 юли 2011 г.

До края на мандата българите ще са по-богати от румънците

Това заяви в сутрешния блок на бТВ вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. По думите му вече сме минали през най-голямата криза. Минаха двете тежки години и вече сме от светлата страна на тунела, подчерта Дянков. Той акцентира върху действията на правителството и съсредоточеността в определени области. Магистралите, откритият наскоро музей, предстоящото откриване още един музей и на новата спортна зала са неща, които ще оставим след нас, посочи вицепремиерът. Той призна, че има и грешки, включително и кадрови, но според него, това е нормално при едно младо правителство.
Много по-голяма прозрачност има вече в решенията на правителството, подчерта Дянков. Вече започваме да вдигаме доходите и можем да си позволим политика в това отношение, смята финансовия министър.
Определено мислим за втори мандат, подчерта Симеон Дянков. По думите му, са необходими поне два мандата, за да се постигнат целите, поставени от кабинета. Той заяви, че е доволен от поста си на финансов министър.
Митниците вървят добре, заяви Дянков.
Не бих приел дарение от фирма, която проверявам, подчерта Симеон Дянков. Той посочи, че МВР е с най-големият бюджет в момента. Добре е пари от съмнителни дарители да се върнат, смята Дянков.
Не съм арбитър, за да кажа дали е морално парите да следват депутатите, но е законно. Така е прието, посочи финансовият министър. Той заяви, че вчера е разбрал за допълнителните средства, получавани от депутатите, но след проверка и това се е оказало законно, макар че, според Дянков, не е нормално депутат да взема повече пари от министър или министър-председател.
Искам да направя много трудно вдигането на данъците за в бъдеще. Това коментира финансовият министър по отношение на Пакта за стабилност, разработван от правителството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар